Почетна » Председник Гроцке није саставио ни годину дана, а утврђено је да арчи буџет!

Председник Гроцке није саставио ни годину дана, а утврђено је да арчи буџет!

од admin
0 коментар
viber image 2021 09 30 18 22 08 008

 Незадовољство са људима на локалу, у више наврата истако је и председник Србије Александар Вучић.

Можда последњих година је нешто боље стање, што се види по резултатима, али никада нисам био до краја задовољан како је то планирано, и даље сам готово апсолутно незадовољан како се планирају буџети локалних самоуправа, само је једна од изјава Александра Вучића. 

С друге стране, за председника ГО Гроцка и његове функционере, што се њих тиче, за  „неуспехе“ су криви медији, првенствено Жиг инфо јер извештава о овој локалној самоуправи. Поред медија, крив је и Ђилас, јер некако та два појма не иду један без другог. Да су писања Жиг инфа тачна,  управо је потврдио и записник Буџетске инспекције састављен 14. априла 2021. године. Заправо, по том записнику, три последња председника из Гроцке су „арчила“ буџет. 

 viber image 2021 09 30 18 22 08 008

Највише неправилности, према овом записнику, било је у Спортском савезу ГО Гроцка у времену од 2017. па до краја 2020. Спортским савезом општине Гроцка бавићемо се у наредном периоду. 

Поред ССОГ, Буџетска инспекција је пронашла неправилности у додели средстава удружењима са територије ГО Гроцка. За ову ненаменску доделу средстава одговоран је садашњи председник Драган Пантелић. Према записнику Буџетске, недозвољено је додељено 1, 180 000, 00 динара. 

viber image 2021 09 30 18 21 44 072

Буџетска инспекција је изашла по представци Жиг инфа, што се тиче удружења грађана, као и по представци председника Кјокушинкаји клуба „Тигар“ из Гроцке, Зорана Лалића за Спортска удружења.

Пре тога, председнику ГО Гроцка, Драгану Пантелићу достављене су  представке у којима је наведено управо оно што је Буџетска инспекција касније и утврдила. Међутим, Драган Пантелић није желео да реагује по представкама, те је довео у ситауцију Спортска и друга удружења да морају да врате новац у буџет Гроцке. Ипак, председник ГО Гроцка, Пантелић се, према сазнањима Жиг инфа, оглушио на наложене мере Буџетске инспекције, а повраћај новца није извршен. 
Пантелићу ни то није било довољно, те је и ове године расписао конкурс за удружења грађана, са истом комисијом која је донела још више неправилности у раду. Пре неколико дана, Пантелић је поништио конкурс за удружења, међутим није одговорио на питања Жиг инфа да ли ће неко одговарати  због евидентних пропуста, као и да ли ће се у нови конкурс ићи са новом Комисијом.

prigovor

 

У приговору који је послат на више адреса надлежних институција и инспекција, између осталога, налази се доказ о организованом криминалу са предумишљејем у сврху противправног стицања богатства појединих лица, односно удружења. 
Прочитавши  приговор, председник Гроцке одлучио се да поништи конкурс за финансирање удружења без кажњавања починиоца. Заборавио је председник да је и прикривање кривичног дела, кривично дело. Да заборави тако нешто, Пантелићу се једноставно може. У наредном периоду, када Жиг инфо објави релевантне званичне податке, браниће се саопштењем да је то напад на председника Вучића и његову породицу  лично. Нигде споменут, Вучић и његова породица практично ће се поново наћи у саопштењу ГО Гроцка, све у циљу прикривања оваквих дела од стране челних људи ове општине, на челу са Драганом Пантелићем.

Бонус видео: За грочанску децу нема пара

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна: Илустрација-карикатура

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар