Почетна » Председник Гроцке, помоћници, директори и остали за време радног времена раде кампању

Председник Гроцке, помоћници, директори и остали за време радног времена раде кампању

Објављен пријем, па обрисан

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након што је Влада Србије усвојила фамозни Закључак о поштовању члана 29. ст. 2-4. Закона о Агенцији за борбу против корупције (званичан назив „Закључак Владе 05 број 013-9473/2019“), режимски медији су углас ускликнули да је решен проблем функционерске кампање.

„Влада Србије Закључком спречава функционерску кампању“, „За функционерску кампању предвиђене су и санкције“, „Нема више политичких кампања из државних фотеља“, „Влада Србије забранила функционерску кампању“, гудило се у десетерцу. „Аналитичари“ и „експерти“, потмогнути неколицином истраживача јавног мњења  уверавали су нас, не само да се Закључком стаје на крај злоупотребама јавних ресурса, којих ионако није ни било, већ и функционерској кампањи које је можда мало и било, јер није било Закључка који би је спречио.

С друге стране, у једној београдској општини, функционери Српске напредне странке се  овог Закључка изгледа не плаше, односно не примењују га.

Јуче је на  Фејсбук страници ОО СНС Гроцка  постављено обавештење да ће, између осталога, председник ОО СНС-а, који је уједно и председник ГО Гроцка, примати грађане у просторијама ове странке у току радног времена, односно петком од 10-12. часова.

Наш сарадник је позвао дати број телефона за пријаве, како би проверио да ли ће успети да закаже  пријем код председника Гроцке у канцеларији СНС-а. Уредно су му узети подаци и речено му је да ће га, врло вероватно, председник СНС-а примити у следећи петак.

Ипак, председник Гроцке и ОО СНС-а, Драган Пантелић, тврди да он неће примати грађане петком, већ недељом и да је дошло до грешке.

  • Пријем грађана као председник Градске општине Гроцка је петком од 12 до 15 часова. У делу који је на сајту ОО СНС, дошло је до грешке у објави. Странке у општинском одбору ћу примати недељом од 10 до 12 часова, изјавио је Драган Пантелић за Жиг инфо поводом објаве ОО СНС Гроцка.

Након што је Пантелић одговорио на питање да ли је упознат да обавља страначке активности у току радног времена, обавештење са Фејсбук странице ОО СНС-а је обрисано.

Али остао је необрисив траг злоупотребе службеног положаја, односно функционерске кампање, не само председника ГО Гроцка, већ и појединих његових помоћника, већника, директора јавних предузећа и радника. Наиме, насловна фотографија је настала данас, када су у току радног времена функционери СНС-а, али првенствено запослени у ГО Гроцка, делили руже испред страначког штанда. Већина њих је носила и страначка обележја.

Програмски директор Транспарентности Србија Немања Ненадић је недавно за РСЕ, између осталога, рекао да уколико су државни службеници у току радног времена обављали послове за странку, ако су то радили по налозима својих шефова у општинама, државним предузећима или министарствима, може да се ради о неком од кривичних дела против службене дужности.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар