Почетна » Предузеће за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом „зида“ грочанску халу и „услужује“ у згради општине

Предузеће за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом „зида“ грочанску халу и „услужује“ у згради општине

Јагодинци преузимају посао

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Будућност пет д.о.о“ из Јагодине додељени су послови „реконструкција Спортске хале“ у Гроцкој, као и „услуге помоћних послова“.

Документ из АПР-а

Наиме, према документацији до које је дошао Жиг инфо, са предузећем из Јагодине, чија је претежна делатност класифицирана 88.9 – Остала непоменута социјална заштита без смештаја- Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом,  јавно предузеће „За развој ГО Гроцка“ потписало је уговор вредан 199 505 825,28 динара без ПДВ-а али не за „изградњу спортске хале“ већ за „грађевинске радове на објектима класификационе ознаке 126- резервисана јавна набавка.

Упоредо са овом јавном набавком расписана је и набавка за „реконструкцију Спортске хале у Гроцкој“ али је иста поништена, док је горе наведено предузеће почело да изводи радове на управо грочанској Спортској хали.

Са истим предузећем из Јагодине, Управа ГО Гроцка потписала је уговор вредан око 50 милиона динара за „Услуге помоћних послова“.

Ове „услуге“ подразумевају да ће радници на пословима „курира, оператора на централи, услуге техничког секретара, одржавања просторија прећи сада у јагодинску фирму.

Иначе, Будућност пет д.о.о“ према званичним подацима са АПР-а има уписану основну делатност Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. Не постоје други подаци о осталим делатностима. С друге стране на својој интернет страници овог предузећа се наводи, између осталога:

  • Императив пословне политике компаније је висока препознатљивост наше компаније као провајдера супериорних услуга у области грађевинарства и услуга, уз стално повећање квалитета и иновативности у циљу креирања додате вредности нашим клијентима.

Ипак, овом Јагодинском предузећу није први посао ових делатности у Гроцкој. Према порталу јавних набавки, „Будућност пет д.о.о“ из Јагодине, од 2021. године па до данас склопило је око 70 разнораних уговора истих или сличних послова широм Србије.

Иако је Вучић обећао Спортску халу у Гроцкој, већници данас одлучили другачије

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Беобуилд форум.

 

 

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар