Почетна » ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Када „смрдљиви“ постану мирисни (III део)

ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Када „смрдљиви“ постану мирисни (III део)

од admin
0 коментар

Након преласка Михаила Барца и стварање одборничке групе „Грађанска алтернатива“, СГО гроцка убрзо добија још четири владајућа одборника  са листе Демократске странке.

Наиме, одборничкој групи СНС у Гроцкој убрзо приступа и Ана Ана Бјелобрк одборница ПУПС-а  ако ја је наступола на листи ДС-а под редним бројем 4.  Бјелобрк Ана  добија место директора једног од предузећа „Железнице Србије“.

Ана Бјелобрк

 Ана је иначе била уздржана на изглашавању одлуке да се улица у којој живи садашњи директор железница, Драгољуб Симоновић, додели назив „Улица Браће Симоновић“, док је била у Комисији ГО Гроцка за додељивање назива улица.

(Улици у Врчину назив по фамилији бившег председника)

Изјаве Оливере Кнежевић

Оливера Кнежевић на зимовању; Фото: facebook

 

Након што Ана Бјелобрк се придружује СНС-у, Демократска странка са 8. спада на четири одборника . Одборничку групу ДС-а у Гроцкој предводила је тадашња председница Оливера Кнежевић која је била јачи критичар напредњака.

У честим оштрим критикама Оливера Кнежевић је грочанску скупштину називала сталешком а напредњаке често да су смрдљиви. А о такозваним прелетачима Оливера Кнежевић је изјављивала:

О овоме могу да кажем да су искључиво и само лични интереси. Јесу одборници власници својих мандата, али се то граничи са добрим укусом. Гроцка је увек трусно подручје и никад није крај. И у наредном периоду ће се то све мењати и видети се шта и како. Уопште не сумњам да ће тај Војкан сутра ако му понуде мало више пара оде и код Социјалиста или било где другде. Он човек има финансијске проблеме и сваке друге неостварене и ко први дотрчи да му то реши, он ће да прода мандат. Потпуно ту нема никакве идеје, никаквог образа. Нажалост, он је био одборник и у прошлом сазиву и изузетно је са коректно то обављао, тако да ми нисмо могли да претпоставимо да ће то дотле да дође. Да ли је опште сиромаштво и духа и материјално довело до тога, немам објашњења. Сигурно је закон крив, јер нико од нас на своје име није добио тај глас. Практично је украо гласове човека на чијој је листи био. То је чист лоповлук, е сад што је то тренутно објашњено да може, то ће се вероватно ускоро променити јер то не иде ником у прилог, изјављивала је Кнежевићка.

О напредњацима у Гроцкој Оливера је такође била оштра:

-Медијска хајка, тежња Напредне странке да ослаби Демократску странку само показује да се они јако плаше за опстанак на власти у Гроцкој. Владајућа коалиција има много проблема у Гроцкој. Међуљудски односи су нарушени, тензије су велике. Не би Симоновић то морао да прича, да ради, да се не осећа јако, јако угроженим. Ја могу само да поручим да и треба да се осећа угроженим, па и још угроженијим јер он заиста неће још дуго остати на место председника општине, изјављивала је између осталога Кнежевићка.

Оливера приступила напредњацима са својим „ДС Гроцка“

Оливера Кнежевић, члан већа за културу ГО Гроцка; фото: facebook

 

Међутим, иако оштар критичар напредњака а поготово прелетача, Оливера Кнежевић ипак 27. Маја 2014 године улази у веће ГО Гроцка са платом од  око 100 000 динара.

С обзиром да је изабрана за члана веће, уместо Оливере Кнежевић на одборничко место долази следећа на листи ДС-а Бојана Ђукић.  Долазак  Кнежевићке за члана већа ГО Гроцка резултирао је да су сви одборници ДС-а, осим  Радомира Танасијевића, добили неко запослење  у неком од градских или грочанских јавних предузећа.   Оливера Кнежевић није иступила из Демократске странке све док ново постављени председник ОО ДС-а Гроцка у јануару ове године доставља Скупштини ГО Гроцка обавештење да Демократе иступају из власти. Након тог дописа, Оливера Кнежевић оснива удружење „Демократски савез Гроцка“. Овом удружењу прикључују се и  одборници Демократске странке, Жељко Вагић, Јасмина Лазаревић и Бојана Ђукић. Удружење даје подршку СНС-у у СГО Гроцка.

Слева на десно: Жељко Вагић, Јасмина Лазаревић, Оливера Кнежевић и Бојана Ђукић (бивше демократе у Гроцкој); Фото: facebook

 

Док је 2012-те године  листа Демократа била друга по јачини у грочанској скупштини са освојених 9. мандата, данас ова странка има само једног одборника.

Почитај још:

Прелетачи у Гроцкој- I део

Прелатачи у Гроцкој- II део

 

Наставиће се…

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар