Почетна Локалне вестиГроцка ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Колико кошта прелазак? (II део)

ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Колико кошта прелазак? (II део)

од admin
0 коментар

Након преласка Михаила Барца са листе Демократске странке, одмах након формирања власти у ГО Гроцка 2012-те године, „тренд“ преласка демократа у СНС или формирањем нових групација које формирају ову странку се убрзано наставио.

После Барца, средином новембра 2012. године, одборничкој групи СНС приступа и Војкан Милошевић, дугогодишњи члан Демократске странке. Војкан је на листи ДС-а био под редним бројем 5. Колико је та трансакција коштала грађане, не зна се званично, али је Војкан након тога постао помоћник директора у ЈКП Гроцка.

Војкан Милошевић

У ЈКП-у „Гроцка“  на плати од 50 000 динара био је запослен и његов отац.

(ПРЕЛАЗАК МИХАИЛА БАРЦА-ОВДЕ)

Милошевић је и данас актуелан у политичком животу. И даље је одборник у СГО Гроцка, а након гашења ЈКП-а „Гроцка“ прелази у ново основано предузеће „Еко Гроцка“.

За Милошевићем наступа Грађанска алтернатива

После ових трансакција, где општинска већина добија тада већ 20-ог одборника, њима приступа и нова групација Грађанска алтернатива. Оснивачи Алтернативе у Гроцкој били су  Мирослав Вујић, Гордана Зарић и др. Здравка Станковић Пировић.

 Мирослав и Гордана су били одборници Демократске странке, док је др. Здравка била члан УРС-а.  Зарићка је била под редним бројем 7., а Вујић под бројем 8. на листи Демократске странке. Др. Здравка била је под редним бројем 2. На листи УРС-УГ „Наш Човек“ Блажо Стојановић.

Ова одборничка група се оснива крајем марта 2013. године. Занимљиво је да је др. Здравка била на листи са УГ „Наш Човек-Блажо Стојановић“ и иступањем из ове одборничке групе, та одборничка група престала је тада да постоји, јер је за формирање одборничке групе потребно бар три одборника. Зашто је одборничка група „Блажо Стојановић“ кажњена није званично никада саопштено, али неке незваничне информације указују на то да је то била опомена Блажи Стојановићу, председнику УГ „Наш Човек“, који је већ дуже време био под критикиковањем СНС-а због неких његових поступака. У то време  се већ заборавило да је управо Блажа негде био „прекретница“ како би се садашња владајућа коалиција и оформила.

С друге стране, како је „УГ Наш Човек“ кажњен, тако ова три одборника новоформиране одборничке групе добијају привилегован статус.

Мирослав Вујић- Мича, Фото: facebook

Мирослав Вујић постаје помоћник директора ЈП „Водовод и Канализација“ Гроцка, а Гордана Зарић постаје помоћник директора у ЈКП „Гроцка“. Након формирања ЈП „Зеленило и пијаце“ Гроцка, Зарићка прелази у ово предузеће.

Гордана Зарић (уоквирена), ФОТО: СНП Гроцка

Данас су Мирослав Вујић-Мича и Гордана Зарић де факто у власти у Гроцкој, иако делују под окриљем опозиционе Српске народне партије која се противи СНС-у.

Др. Здравка Станковић Пировић, према писању појединих медија, добија ухлебљење лично од Драгољуба Симоновића председника ОО СНС-а Гроцка.

ДР Здравка (с десне стране) и ћерка. Обе запослене у Заводу за здравствену заштиту радника “Железница Србије”.

Наиме, дугачак је био списак новозапослених у „Завода за здравствену заштиту радника “Железница Србије где се, међутим, издвајају имена родбине председнице Управног одбора др Здравке Пировић Станковић.

Наставиће се…

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар