Почетна » Према бирачком списку и катастру, у овој кући од 63 квадрата у Гроцкој живи 41 гласач

Према бирачком списку и катастру, у овој кући од 63 квадрата у Гроцкој живи 41 гласач

Изборна комбинаторика

од Жељко Маторчевић
0 коментар

 Председник Вучић, одговарајући на критике из међународних институција, изјавио је да су децембарски избори “били најпоштенији у историји Србије”. Уједно стижу и одговори на критике „о исправности бирачког списка“ од стране надлежног министарства и функционера, како имамо „најажурнији бирачки списак икада“.

Прелиставајући бирачки списак који је био „ажуриран“ за изборе 17. децембра 2023. године, већ на „први поглед“ наишли смо на нелогичности.

Погледао сам бирачки списак и шокиран сам сазнањем колико је фантомских гласача у мојој улици од десетак кућа у Пударцима

Пажњу нам је скренула и адреса локалног одборника напредњака на којој је пријављено чак 37. гласача а он сам живи у кући са мајком. Након писања текста о чињеничном стању, огласио се исти одборник који је, практично, само потврдио да има нерегуларности.

Локални одборник СНС-а из Гроцке потврдио неправилности у бирачком списку

Само један број мање, у истој улици у којој је наведено да живи и локални одборник, према подацима из РГЗС-а, налази се објекат од 63. квадрата.

Конкретно, према званично доступним подацима из катастра, у улици Вучка Милићевића 117 налази се објекат грађевинске површине од 63 квадрата.

Према бирачком списку, у истој тој улици са истим бројем, дакле према катастру непокретности у објекту од 63. квадрата, уписан је 41. гласач. 

Испада да, према бирачком списку и катастру непокретности, у овом објекту у Гроцкој живи 1,4 гласача по метру квадратном.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар