Почетна » Пример како је члановима СНС-а у Гроцкој и даље све дозвољено, а новинару запаљена кућа

Пример како је члановима СНС-а у Гроцкој и даље све дозвољено, а новинару запаљена кућа

од admin
0 коментар
kanvrc1

 Након две године од паљења куће колеги Јовановићу, стање у Гроцкој је готово непромењено. Општина је и даље затворена за доделу информација нашем порталу, а на власти су исти они који су аплаудирали бившем председнику ГО Гроцка, Драгољубу Симоновићу, у тренутку када су ожиљци од паљевина били свежи.

Да општина Гроцка и даље не мари, односно да прикрива евидентне чињенице које јасно указују на кршење Закона и прописа чланова СНС-а, говори и стари-нови случај Владимира Теофиловића бившег шефа, а данас инспектора Комуналне инспекције.

Подсетимо се, након што је открио превару везану за изградњу канализације у Врчину која се излива на ливадама, над новинаром нашег портала, Миланом Јовановићем, врше се притисци од стране Комуналне инспекције у Гроцкој. У притисцима учествује тада нелегално постављен шеф одсека Комуналне инспекције у Гроцкој, Владимир Теофиловић, десна рука тадашњег председника Драгољуба Симоновића- Симе. Комунална инспекција у Гроцкој, под притиском Теофиловића, пише лажирани извештај да се код Јовановића изливају фекалне воде на јавну површину. Након извештаја,  долази до уклањања те наводне нелегалне канализације, али само се Јовановић искључује са исте. Затим Јовановићу радници водовода искључују и прикључак за воду. Касније, Јовановић доказује у судским поступцима да је нелегално искључен са канализационе мреже, односно водоводне.

Инспекторка која је написала решење, те исте године,  признала је да је натерана да лажира извештај, иначе би добила отказ. Колегу Јовановића смо, приликом разговора са инспекторком озвучили како би  имали конкретне доказе да је реч о тортури над њим, као и да иза свега стоји Владимир Теофиловић.

Снимак разговора са инспекторком је узнемирујући у показује  како се власт, на конкретан начин, обрачунава са онима који покушавају да разоткрију корупцију и криминалне радње. 

УПОЗОРЕЊЕ – УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК!

 

Žig Info · Razgovor Sa Inspektorkom

А другом крају Врчина, док се нашем новинару пишу лажне пријаве, код тадашњег шефа а садашњег Инспектора комуналне инспекције у Гроцкој, отпадне воде се изливају директно на јавну површину.

Тачније,  према истраживању Жиг инфа из 2017. године, из домаћинства Владимира Теофиловића су две канализационе цеви, једна од објекта у којем  је смештена стока, живина и друге животиње, као и друга од стамбене куће, спроведене у једну цев обима 200мм,  до канала преко пута ових објеката, где се отпадне воде одливају даље низ улицу.

Након више од три године од нашег истраживања, поново смо посетили домаћинство породице Теофиловић из Врчина, како би утврдили да ли је нешто предузето након објављивања наших информација. Затекли смо следеће:

kanvrc1

kanvrc2

kanvrc3

kanvrc4

kanvrc6

kanvrc7

Спорно изливање отпадних вода из домаћинства садашњег инспектора Комуналне инспекције Владимира Теофиловића и даље постоји, међутим за инспекцију у Гроцкој је „невидљиво“.

Наиме, Жиг инфо је затражио информацију од јавног значаја, да ли је и на који начин ГО Гроцка санкционисала овакав начин изливања отпадних вода на јавну површину.

kanvrcpitanje

Из Управе ГО Гроцка, стигао је одговор, односно записник Комуналне инспекције, да је на спорној адреси извршен увиђај и да није затечено изливање отпадних вода из споменутог дворишта на јавну површину. Инспекцијски надзор, наводно, извршен је  23.01.2017. године.

kanvrc8

Ко је Владимир Теофиловић?

Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин, чак и за овдашње прилике у нашој држави. Директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти, бивши председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић га је поставио на једно од најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије. Након што је смењен у Железницама, Симоновић проналази запошљење за Теофиловића прво у „Еко Гроцкој“, а затим га поставља за шефа комуналне инспекције, упркос забрани запошљавања. Теофиловић се поново, такође, експресно дошколовао и положио испите који су му потребни да би радио у Комуналној инспекцији. О Теофиловићу, Жиг инфо је писао у више наврата. Од тога да, према важећем закону, не може бити шеф Одсека комуналне инспекције, до мобинга који извршава над радницима. 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, Зоран Лалић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eighteen − nine =