Почетна Локалне вестиГроцка ПРОСТО НЕВЕРОВАТНО Магип у Гроцкој излази у сусрет грађанима!

ПРОСТО НЕВЕРОВАТНО Магип у Гроцкој излази у сусрет грађанима!

од admin
0 коментар

Италијани су заједно са општином, од 1. новембра 2015. године, преузели бригу о отпаду и грејању у Гроцкој!

Од тог датума, ново јавно-приватно предузеће „Еко Гроцка“ чине фирма „Магип“ са 80 одсто удела у власништву и општина Гроцка са 20 процената. У прва два месеца рада, мештанима широм општине Гроцка изгледало је да ново предузеће уопште није контабилно да обавља послове комуналних услуга, поготово што су се депоније ређале једна за другом а изношење смеће није било баш редовно. Међутим, од почетка 2016. године одношење смећа се стабилизовало и општина Гроцка полако постаје све уреднија.

Према сазнањима Жиг Инфа, већински власник „Еко Гроцке“, италијанска фирма „Магип“ имала је проблема због нестручног кадра које је поставила ГО Гроцка. Наиме, руководиоце као и раднике, по потписаном уговору требало је да изабере руководство ГО Гроцка. Осим радника, стање на терену везано за количину отпада који се сакупи на дневном нивоу као и базу података корисника, такође је ГО Гроцка била дужна да достави. Ти подаци, према сазнањима Жиг Инфа, су били апсолутно погрешни те је због тога већински партнер-Магип имао проблема у функционисању.

Поред тих проблема, „Магип“ има проблема и са руководиоцима на које се све више сумња да саботирају рад „Еко Гроцке“.

Како би указали поверење својим корисницима, односно грађанима ГО Гроцка, Из “Магипа”, већинског власника “Еко Гроцке”, недавно су саопштили да желе да мотивишу да у заједничкој сарадњи са мештанима учине Гроцку лепшом и чистом.

Данашњи пример „Еко Гроцке“ показује да је заиста тако. Наиме, на друштвеној мрежи фејсбук појавиле су се фотографије контејнера који се налази на дечијем терену на кеју у Гроцкој. Корисник, који је окачио те фотографије коментарисао је следеће:

На дечијим теренима за кошарку Грочански експерти,магистри, држе контејнер са ђубретом. Докле ће чобани да владају овом општином.

Жиг Инфо је затим позвао „Магип“ и на постављено питање зашто се контејнери налазе на дечјем игралишту, добио следећи одговор:

-„Еко Гроцка“ није била упућена да се контејнер налази на дечјем игралишту.  Наравно да нико не жели да се деца на игралишту играју поред контејнера. Камион управо креће и склањамо контејнер, а уколико се утврди да је било пропуста од стране наших радника санкционисаћемо такав немар, кажу за Жиг Инфо из „Магипа“.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар