Почетна » Радио Пулс гаси сигнал на 88,7 због председника Гроцке?

Радио Пулс гаси сигнал на 88,7 због председника Гроцке?

од admin
0 коментар
puls simonovic large

Искључења струје, канализације, воде и још доста сличних притисака над новинарима Жиг Инфа, колико год да су била психички тешка испоставиће се касније као  „олакшавајуће околности“. Јер су касније уследили, покушаји убиства који нису имали на срећу жртве, а на несрећу нападача и налогодавца, испуњен циљ. Завршило се вишедневним лежањем у болници због наношења тежих телесних повреда са операционим захватом, као и паљењем куће у којој само сплетом околности није било жртава.

Вест о нападима на новинаре Жиг Инфа обишла је свет. Пре ових бруталних напада, ретки су медији који су били „храбри“ да објаве разне злоупотребе у ГО Гроцка.

Након што се у свету прочуло о нападу локалног моћника на новинаре локалног портала, они медији који су избегавали вести из Гроцке (таблоиди) почели су да пишу о „бахатом председнику“. За то време локални радио Пулс из Гроцке пуштао је само музику и повремено  интервјуисао тадашњег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића. У тим интервјуима нигде питања о нападу на новинаре.

puls simonovic large

Неретко се дешавало да са таласа радио Пулса се користе сви могући начини да се укаљају новинари Жиг Инфа. Лажно оптужујући да се Жиг инфо продао СНС -у. Износећи  спиновања и измишљотине сличне она с којима су се новинари Жиг Инфа сусретали претходних година.

Власник радио Пулса, Стефан Радић јавно је подржао и Александра Вучића. Оно што је познато редакцији Жиг инфа јесте да је власник радија Пулс  члан СНС-а, као и да је био и остао у добрим односима са фамилијом Симоновић. 

У току јучерашњег дана, власник радија Пулс саопштио је на Друштвеној мрежи Фејсбук, да ће морати да угаси сигнал на 88,7 мхз због тога што се замерио председнику ГО Гроцка, Драгану Пантелићу.

-Сведоци смо да су уназад годину дана локални медији у општини Гроцка изложени великим притисцима и дискриминацији где нам се не пружа могућност да адекватно обављамо посао у области информисања, приступимо информацијама и пратимо догађаје у општини Гроцка. А од вечерас се дешавају нови притисци којима је циљ да се моментално угаси сигнал радија Пулс на фреквенцији 88,7 МХз, и то након што смо на фејсбуку поделили видео снимак из емисије „Добра земља“ која се емитује на Хаппy тв, снимак се односи на предузеће „ПДМ“ које је у већинском власништву председника општине Гроцка Драгана Пантелића, а које дугује милионе динара воћарима.Након данашњег дељења снимка на фејсбуку лице код којег нам је смештена опрема (а које је запослено у фирми „ПДМ“) је вечерас позвало и обавестило власника радија Пулс да је принуђено да због додатних притисака до понедељка (преко сутра) угаси сигнал Радија Пулс Гроцка. Сумњамо да иза наведеног додатног притиска стоји управо председник општине Гроцка Драган Пантелић. Наредних дана ћемо организовати протест испред општине Гроцка због свега наведеног, о чему ћете благовремено обавештени, изјавио је на свом Фејсбук профилу Стефан Радић, власник радио Пулса.

puls gašenje

У току данашњег дана на фреквенцији радио Пулса више десетина пута је емитован снимак у којем се наводе сличне оптужбе против председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића од стране Стефана Радића. Емитован је и снимак емисије „Добра земља“, као и интервју Драгана Пантелића датог радио Пулсу приликом именовања за председника ГО Гроцка.

Непостојање ПИБ-а (Пореског идентификационог броја), фиктивне адресе, емитовање програма са илегалног стуба и многе друге незаконите радње, због којих је власник радио Пулса морао и јавно да се извињава новинарима Жиг инфа, нису утицале да се фреквенција овог радија угаси. Све док није стигла „увреда“ за председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. Бар тако тврди власник овог радија.

 

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар