Почетна » РОБОВЛАСНИШТВО СТИГЛО И У ГРОЦКУ Терају нас да физикалишемо и да глумимо обезбеђење!

РОБОВЛАСНИШТВО СТИГЛО И У ГРОЦКУ Терају нас да физикалишемо и да глумимо обезбеђење!

од admin
0 коментар

Због предстојећих Грочанских свечаности, према сазнањима Жиг Инфа, општинско руководсво под претњом разних врста кажњавања  приморава раднике општинске Управе да раде послове који нису у опису њихових радних места.

У испуњавању  жеља наредбодаваца, радници тако постају физички радници на утовару и истовару пића, озвучења, клупа столица и свега другог што је потребно. Поред тога, радници Управе треба да глуме обезбеђење на концертима, турнирима, да врше претрес народа који долази на свечаности.

-Без икаквог законског права се прети радницима, а они (углавном старости  од 45 па на више, са инвалидитетом, платом око 28 000., и презадужени морају да ћуте. Овде има посла за разноразне инспекције, али управо због тога се ћути, јер страх је велика, каже извор Жиг Инфа из ГО Гроцка.

Подсетимо се, последњих месеци је врло актуелна тема кршење радничких права. Највише је екалирао случај „Јура“  где иако постоје, пријаве за мобинг и злостављање радника у Јури никада нису процесуиране, што значи да је власт у Србији упозната са дешавањима, али не реагује на њих.

Ово није први пут да се врши мобинг над радницима у Гроцкој. Први случајеви датирају при доласку СНС-а на власт 2012-године, када многи радници добијају отказ у ЈКП-у Гроцка, а запошљавају се други лојални напредњацима. Доста таквих случајева је добило и судски епилог где се пресудило у корист радника. Међутим , као и на те вапаје радника, ни на ове нико не рагује. А радници, као радници, преплашени и за своје већ мизерне плате извршавају наредбе послодавца, у овом случају ГО Гроцка.

Из Инспекције рада су пак немоћни јер овај случај нико није пријавио па не могу ни реаговати.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − 6 =