Почетна » Родитељи малишана из Врчина сумњају да је дошло до тровања, из вртића негирају

Родитељи малишана из Врчина сумњају да је дошло до тровања, из вртића негирају

Жута трава пробудила сумње

од Жељко Маторчевић
1 коментар

Поједини родитељи малишана чија деца похађају ПУ „Лане Гроцка“ у испостави у Врчину сумњају да је због „прскања траве отровом тоталом“ дошло до тровања деце.

Наиме, према речима родитеља почело је тако што су деца из вртића масовно била болесна са симптомима повраћања и температуром.

  • У почетку нисмо обраћали пажњу. Сматрали смо да су деца навукла неки стомачни вирус, нисмо их чак ни до лекара водили. Затим се, сасвим случајно, повела нека расправа на вибер групи и установили смо да је заправо такво стање код више деце, а затим је један од родитеља услико траву у дворишту вртића, која је видно пожутела, те смо посумњали да су је прскали „тоталом“, каже један од родитеља за Жиг инфо.

Према преписци на вибер групи, више родитеља је затражило одговор зашто су деца извођена напоље да се играју, када је трава очигледно прскана отровом, од представника испоставе вртића Лане у Врчину добили су негацију да је било ко прскао траву, осим ако то неко није учинио у току ноћи. Међутим, да ли је неко „испрскао“ траву преко ноћи не могу сазнати јер, према преписци, камере не раде у том делу.

Фотографије из вртића у Врчину показују да је трава у дворишту заиста као да је прскана некаквим средством против раста. С друге стране, у црквеном дворишту које је тик уз вртић, трава је „здрава“ и зелена.

Сумњу да је тровање због „прскане“ траве још више је допринела чињеница да је иста почела да се насипа са земљом, како поједини родитељи сматрају, да би се заташкао пропуст.

 

Из ПУ „Лане“ Гроцка кажу да тровања није било нити знају да је било ко „третирао траву“

Из ПУ „Лане“ Гроцка негирају да је дошло до тровања, као и да немају сазнања о „прскању“ траве. Што се тиче „посипања новом земљом“ из Ланета кажу да се „према потребама сипа нова земља“.

  • Двориште вртића се обилази сваког јутра од стране одговорних лица у склопу редовне провере са аспекта безбедности. Исто тако, пре сваког извођења деце у двориште, двориште се поново обилази. Сходно извештају одговорних лица из вртића „Лане“ у Врчину, двориште се редовно одржава искључиво механичким средствима (косачице, тримери и слично), а деца се изводе у горњи део дворишта, док се доњи део дворишта (о коме је овде реч) не користи за обављање редовних васпитно-образовних активности. Такође, према потребама се сипа нова земља и сади нова трава. Одговорна лица из вртића немају никаква сазнања о томе да је било које лице сипало било шта у двориште вртића, а број деце који долазе у вртић је у претходном периоду непромењен, кажу из ПУ „Лане“ за Жиг инфо.

Поједини родитељи ипак не верују речима надлежних па ће, како су рекли, овај случај пријавити другим институцијама.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

1 коментар

Nikola април 22, 2024 - 12:20

Sada oni hoce da kazu da nemaju novca za kamere koje je neophodno za bezbednost dece, a imaju sredstva da nasipaju novu zemlju i da sade novu travu. Mislite da su roditelji ludi ???

Понови

Оставите коментар