Почетна » РУЖЕ ГРОЦКУ И ПОСЛЕ ИЗБОРА Напредњаци захвалили народу лепљењем плаката

РУЖЕ ГРОЦКУ И ПОСЛЕ ИЗБОРА Напредњаци захвалили народу лепљењем плаката

од admin
0 коментар

Избор грозница, агресивна трка за гласовима и овог пролећа ружила је  изглед Гроцке. Широм општине, партијски активисти предизборним плакатима „тапетирали“ су зидове зграда, ограде и бандере.

Санкција за неодговорно понашање није било. Иако се кршио Закон о оглашавању, Одлука о оглашавању на територији Београда и Одлука о комуналном реду, комунални инспектори и комунални полицајци странкама су гледали кроз прсте. За време изборне кампање, примећивало се да су многи објекти и бандере широм ГО Гроцка шарени као васкршња јаја. Међутим, надлежне службе нису написале ниједну пријаву против политичких организација!

По Одлуци о комуналном реду, на основу члана 66, а који се односи на члан 9, комунални полицајци и комунални инспектори у обавези су да због непоштовања прописа напишу прекршајну пријаву, за коју је прописана казна од 50.000 динара. Новчане санкције се могу одредити и на основу Одлуке о оглашавању, где се наводи казна од 50.000 динара за правна лица, односно, 10.000 за појединца.

ОБЈЕКТИ ЗА СЛОБОДНО ОГЛАШАВАЊЕ

ИЗ Секретаријата за инспекцијске послове наводе да се лепљење плаката сматра оглашавањем. Пропагандни папир сме се залепити на објектима за слободно оглашавање која поставља градска општина у складу са потребама грађана.
– Одлуком о оглашавању, забрањено је лепити или на други начин причвршћивати плакат и другу штампану поруку, односно исписивати огласну поруку на спољашњим површинама фасаде, излога, ограде и дрвећа – наводе у овом градском секретаријату.

И ПОСЛЕ ИЗБОРА- ПЛАКАТИ

Након што су избори прошли, помислило се да плакате пасти у заборав, барем до следећих избора. Међутим, то се није десило. СНС је опет облепио готово читаву ГО Гроцка са плакатима, са којима се захвалио на поверењу гласачима.

hvala na poverenju

Нове плакате су залепљене на више места преко старих-предизборних

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

sixteen − fourteen =