Почетна » Санирају се последице падавина у Гроцкој: Ритопек највише угрожен (фото)

Санирају се последице падавина у Гроцкој: Ритопек највише угрожен (фото)

од admin
0 коментар

Киша на подручју општине Гроцка пада готово преко 40 сати. Из штаба за ванредне ситуације саопштавају да нема већих проблема, као што их је било у мају прошле године.

Међутим, насеље Ритопек је најгоре прошле од свих места на општини Гроцка. Проблем је направило клизиште, које је сада активирало и подручја у овом насељу где се раније није појављивало.

Ритопечани више немају ни градски превоз јер је линија 304 која саобрађа до овог места скраћена до „Прокопа“ или пар километра од центра насеља. Проблем имају и што је клизиште готово прокопало главни пут, па осим аутобуске линије ни цистерне са пијаћом водом не могу ући у ово насеље. У току јучершњег дана штаб за ванредне ситуације са председником општине Гроцка, Стефаном  ДИлберовићем обишли су најугроженије локације и домаћинства у Ритопеку. Обећано им је да ће се последице што пре санирати, у складу са могућностима.

Данас су и започети радови на санирању, а главни проблем је што вода која надолази нема где да отиче, те се приступило прављењу канала како не би настајао још већи проблем. За сада се не зна ни када ће профункционисати линија 304 до центра насеља.

Осим у Ритопеку, проблеме због падавина су имали и мештани Камендола, Умчара, Дражња, Бегаљице. Гроцке, ВИнче.. У овим местима је забележено изливање локалних потока и речица, или су прорадила поново већ позната клизишта.

Раља-Умчари

Број телефона штаба за ванредне ситуације је 8501-955, уколико је грађанима са подручја Гроцке потребна помоћ у време ванредних околности.

Можда ти се свиди

Оставите коментар