Почетна » Сазнајемо: „Гаси се дирекција“ у Гроцкој, као и нова задужења Већника

Сазнајемо: „Гаси се дирекција“ у Гроцкој, као и нова задужења Већника

од admin
0 коментар

 Како наводе наши извори, Спасоје Живановић је добио ресор за спорт, Филип Анђић ресор смењеног Стефана Дилберовића, за инфраструктуру и привреду, Милош Јанковић за саобраћај и локалну самоуправу, Драгана Петковић за социјална питања и рад са удружењима пензионера, уместо смењене Драгане Старчевић. Остали, чланови Већа су задржали своје ресоре.

Према речима наших извора, одлучено је да се расформира ЈП „За развој ГО Гроцка“ које практично ничему не служи, а само за плате у овом предузећу се издваја преко 20 милиона динара годишње. Иначе, оваква предузећа не постоје у другим општинама Београда, већ је тај ресор задужења преузела Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. 

Такође, према речима наших извора, на следећој Скупштини ће се извршити усвајање нове систематизације. Део надлежности бивше дирекције у Гроцкој, преузеће Секретаријат за инвестиције и развој у оквиру новог одељења. Одлучено је да ће сви радници у прелазном року, док се не именује ликвидациони управник, бити редовно исплаћени. Део радника из овог предузећа биће распоређен у Општини или у неком од Јавних предузећа. 

Наши извори наводе још и да ће ЈП „Зеленило и пијаце“ проширити делатност. Ово предузеће биће задужено за кошење траве, одржавање јавних површина, чишћење стајалишта и сл. Такође, делатности „Зеленила и пијаце“ биће проширено и на услуге молерских, фасадерских и електро радова. Планирана је и куповина машина за чишћење и скупљање смећа поред путева.

Подсетимо се, Жиг инфо је у августу прошле године објавио списак запослених у ЈП „За развој ГО Гроцка“, са висином примања. Према документацији која нам је послата из овог предузећа, наводно, у њему је на дан 18.11.2020. било запослено 13. лица, од тога 12. на неодређено и један на одређено, као и једно лице на уговору о делу. Просечна плата, према послатој документацији јесте 82 000 динара.

На челу овог предузећа је Борко Бали,  кадар бившег председника Драгољуба Симоновића са висином плате од 156 564,75 динара. 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар