Почетна » Седамдесетогодишњој Добринки из Пудараца( ГО Гроцка) општина Палилула направила дуг за инфостан од 750 000 динара!

Седамдесетогодишњој Добринки из Пудараца( ГО Гроцка) општина Палилула направила дуг за инфостан од 750 000 динара!

Пензионерске муке

од Жиг Инфо
0 коментар

Здружена акција “За кров над главом” саопштила је да је општина Палилула седамдесетогодишњој Добринки Илић створила дуг за Инфостан већи од 750.000 динара.

Наиме, како објашњавају у саопштењу, Добринка Илић је 2010. године исељена из стана који је прешао у власништво општине која је од тог момента престала да плаћа рачуне за Инфостан.

– А када је сама Добринка покушала да Инфостан и друге надлежне обавести да стан више није њен и да рачуни више не могу да се воде на њено име, они су је замајавали, одбијали да поступе по њеним захтевима, и од 2010. до 2017. јој карикали рачуне за стан из кога је одавно исељена, наводи се у саопштењу уз додатак да је на тај начин створен дуг од преко 750.000 динара.

Из “Крова над главом” су истакли да се Добринки Илић на име тог дуга већ годинама скида 50 одсто од пензије.

– Пензије, чији је пун износ свега 13,000 динара, јер јој предузеће у којем је радила цео живот није уплаћивало доприносе током деведесетих година па све до стечаја. Кад је у стечајном поступку требало наплатити Добринкине поштено зарађене паре, држава је била неспособна, због чега Добринка данас прима минималну пензију. А данас, када Добринки од те минималне пензије треба да се наплати нелегитимни дуг и надувани извршитељски трошкови, систем одједном савршено функционише. До последњег динара, истичу у саопштењу.

Они су додали да је општина Палилула на име неплаћеног дуга у октобру 2022. године покушала да тражи заплену Добринкиног јединог преосталог дома – породичне куће у селу Пударци код Гроцке.

– Иста та управа општине, која је годинама била неспособна да плаћа рачуне за стан који је прешао у њено власништво, показује се изузетно ефикасна и способна кад треба старој жени отети једину некретнину, наводе из “Крова над главом”.

У саопштењу се наглашава да се поред захтева да плати дуг, од Добринке Илић тражи и да плати накнаде за најмање три различита извршитеља.

– Добринкин тобожњи „дуг“ је, по већ уиграном систему, подељен на неколико различитих извршних предмета како би сваки од извршитеља – а не само један – могао да од Добринке наплати извршитељску награду; и како би Комора Извршитеља могла да упише неколико „успешно спроведених“ предмета у своју вештачки надувану статистику. На оваквим статистичким преварама, и голом насиљу система према сиромашним грађанима, се и темеље бројке о тобожњој „ефикасности“ приватних извршитеља, истичу у саопштењу уз додатак да захтевају од надлежних институција да хитно зауставе наплату комуналних дугова Општине Палилула од Добринке и да их регулишу са правим држаоцем стана – Општином Палилула.

– А потом и да Добринки надокнаде сву претрпљену штету и губитке настале њиховим поступањем, закључује се у саопштењу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар