Почетна » СИМА ОПЕТ ВОЛИ За председника напредњака у Гроцкој, сада добродошли они које је до јуче обележавао као лицемере и кривце за све недаће! (ФОТО)

СИМА ОПЕТ ВОЛИ За председника напредњака у Гроцкој, сада добродошли они које је до јуче обележавао као лицемере и кривце за све недаће! (ФОТО)

од admin
0 коментар

За сваку недаћу која је погодила ГО Гроцка, председник ОО СНСа и ГО Гроцка Драгољуб Симоновић окривио је малобројну опозицију или дојучерашње сараднике.

Међутим, неретко се дешавало да Симоновић погази своје речи након пар месеци од тренутка када их је изговорио, те му дојучерашњи крвни непријатељи постану главни савезници.

Тако је Симоновић негде крајем прве декаде двехиљадитих година изјавио чувену реченицу „Никада, никада нећемо правити власт са лоповима као што је Блажо Стојановић“, да би почетком друге декаде двехиљадитих формирао власт УГ „Наш Човек“ коју предводи Блажо Стојановић.

Четири године касније, тачније почетком 2016. године, Симоновић поново за Блажу има само речи негација, те га званично избацује из владајуће коалиције..

-Након што сам у више наврата разговарао са господином Блажом Стојановићем , председником удружења „Наш човек“, који је наш коалициони партнер протекле четири године, испред Општинског одбора Српске напредне странке Гроцка донео сам одлуку да предложим општинском руководству да удружење „Наш човек“ више не буде у извршној власти. Све се ово дешава са јасним разлозима, а ту пре свега мислим на прљаву кампању, коју ово удружење води против Српске напредне странке месецима уназад, иако су четири године заједно са нама учествовали у свим одлукама које је доносила Скупштина општина Гроцка. Лицемерно је да се било који коалициони партнер тако понаша, а притом иде по улицама и хвали се како он све ради, а сви грађани знају да то ради општина Гроцка, а не појединац као што је Блажо Стојановић, изјавио је те године Симоновић.

Након избора 2016. године, формира се нова владајућа коалиција у Гроцкој у којем места није било за Блажу Стојановића, односно његово удружење. У опозицији остају радикали, Нова Србија, УГ Наш Човек и један одборник са листе СПС-а, магистар Горан Бабић (ЈС). Дојучерашњи непријатељи социјалисти посташе главни партнер напредњацима.

За скупштинском говорницом у Гроцкој, водила се жестока расправа између коалицоних владајућих странака и опозиционих одборника. За Симоновића, за све лоше ствари у општини Гроцка главни кривци су радикали, Пекарски, Блажа па чак и одборник ЈС-а магистар Горан Бабић.

 

Непуних годину дана након формирања владајуће коалиције у Гроцкој, Симоновић поново мења реторику. Сада су му Блажа Стојановић и Горан Бабић радо виђени пријатељи.

Наиме, јуче су у посети Гроцкој били троје министара из Владе Србије, Небојша Стефановић, Александар Антић и Александар Вулин. Долазак је био у име председничког кандидата Александра Вучића.
Међу окупљеним званицама нашли су се и Блажо Стојановић и Горан Бабић. Судећи по фотографијама, Симоновић је био одушевљен њиховим доласком и заборавило се на све што је изјављивано у претходном периоду.


Горан Бабић из ЈС-а каже да је само поштовао коалициони споразум на републици и да ово не представља никакав улазак у власт у ГО Гроцка. Испоштовао је републички договор, али ће у Гроцкој и даље деловати као опозиција.

Што се тиче Блаже Стојановића, његова прича је слична. Он је дошао да испрати дешавања у вези председничког кандидата, а не размишља на локалу о икаквој коалицији. Како каже, кад дође време, све ће објаснити.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар