Почетна » СИМИНО НОВО ОДЕЛО У Гроцкој, Вучић је го али му то нико није рекао

СИМИНО НОВО ОДЕЛО У Гроцкој, Вучић је го али му то нико није рекао

од admin
0 коментар

 

Агенција за борбу против корупције покренула је од 2010. до почетка 2016. године скоро две хиљаде поступака против функционера и сви су садржани у бази података коју је данас објавио Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС).

Агенција је водила поступке због сумње да су функционери прекршили законе током обављања функција.

У бази постоје две врсте поступака – они које је водила Агенција и судски поступци. Агенција поступак против функционера покреће по различитим основама: због непријављивања имовине или прихода, необавештавања о престанку старе или преузимању нове функције, када постоји потенцијални сукоб интереса итд.

А у овој бази више „функционера“ са територије ГО Гроцка. Међу њима један “најчаснији“. Онај којег је  Вучућ пре две године споменуо као најбахатијег и као пример лошег понашања, а то је председник ГО Гроцка и напредњака  Драгољуб Симоновић – Сима, познатији као бивши бахати директор Железница Србије.

Међутим. Вучићеве речи падају у воду за сваког оног ко живи на подручју ГО Гроцка. Јер, док Вучић прича о тајкунима који урушавају Србију, спомињући МИшковића и остале, исто то му ради и његов партијски колега Дагољуб Симоновић на трериторији ГО Гроцка. Међутим, за разлику од Мишковића и компаније, Вучић никада није казнио Симоновића. Шта више, Симоновић је радо унапређен у председника нпредњака у Гроцкој, а затим и у председника истоимене општине.

Против Симоновића је писано више кривичних и прекршајних пријава, али оне никада нису реализованеи завршиле су у некој од фијока истражних органа. Да је тако, најбоље показује управо извештај Агенције за борбу против корупције.

Осим Симоновића, према овом извештају, готово сви његови сарадници се налазе на овој листи. За разлику од њега, они су, за сада, барем новчано кажњени. Цела ситуација подсећа на причу о „Царевом новом оделу“. За разлику од оригинала, у овој причи  нико није саопштио  Вучићу да је го, јер су на територије ГО Гроцке гласали за Вучића, а не за Симоновића.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић, Фото: архива

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар