Почетна » СКАНДАЛ: ДЕЦИ ИЗ БЕГАЉИЦЕ ПОДЕЉЕН НЕПРИМЕРЕН САДРЖАЈ Покренут дисциплински поступак!

СКАНДАЛ: ДЕЦИ ИЗ БЕГАЉИЦЕ ПОДЕЉЕН НЕПРИМЕРЕН САДРЖАЈ Покренут дисциплински поступак!

од admin
0 коментар

Прошлог уторка наставник техничког ОШ „Иво Лола Рибар“ је ученицима 5. разреда дао ученицима за домаћи задатак да објасне саобраћајне знакове. Испод знакова су се налазила објашњења на енглеском језику.

Међутим, спорно је то  да су та објашњења непримерена за децу. Наиме, испод знакова је на енглеском језику, у слободном преводу, писало „Носите заштиту“, „Не правите жену трудном“ и тако за сваки знак појединачно.

Родитељи малолетне деце из Бегаљице, њих пар, ужаснути су оваквим поступком.

– Шок смо доживели када нам је ћерка донела домаћи из техничког образовања и када смо видели шта испод саобраћајних знакова пише. Невероватно да неко такав домаћи да деци. Па шта онда тек уче у школи, упитали су забринути родитељи.

Директорка: Десила се грешка, покренут је дисциплински поступак

 

Директорка Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Бегаљице, Драгана Пешић каже за Жиг Инфо да се грешка случајно догодила и да је покренут дисциплински поступак против наставника.

-Прошлог уторка је на часу техничког образовања обрађивана тема „Саобраћајни знакови“. Ученици су цртали знакове, а по изјави наставника дошло је до тога да су ученици нацртали више знакова него што је наставник планирао. У жељи да изађе у сусрет деци и обезбеди им још слика наставник је у току часа са интернета „скинуо“ још неколико слика, одштампао их и рекао да ученици којима недостаје слика могу да узму неку од одштампаних. По изјави наставника дошло је до ненамерне грешке и да је „у брзини“ превидео да су на једној од тих слика испод слика саобраћајних знакова били написани неприлични коментари на енглеском језику. Погрешна слика је нажалост дошла до неких ученика. Један од родитеља је пријавио у недељу најпре бившој учитељици, а онда и директору школе да је неприкладна слика дошла до ђака. Директор школе је у складу са својим овлашћењима и обавезом у недељу обавила хитан разговор са родитељем, а у понедељак одмах покренула дисциплински поступак за повреду радне обавезе против наставника. Одржан је и хитан родитељски састанак на коме су родитељи ученика из тог одељења обавештени о свему. Дисциплински поступак је у току. Напомињем Вам да је школа из Бегаљице изгорела у пожару и да радимо у отежаним условима у школи „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, каже за Жиг Инфо Драгана Пешић директорка „Лоле“.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four − 3 =