Почетна » СКАНДАЛОЗНА АНКЕТА Испитивање јавног мњења у ГО Гроцка (ФОТО)

СКАНДАЛОЗНА АНКЕТА Испитивање јавног мњења у ГО Гроцка (ФОТО)

од admin
0 коментар

Пар недеља уназад, широм ГО Гроцка врши се испитивање јавног мњења о политичким дешавањима широм земље.

Испитавање се врши телефонским путем или попуњавањем упитника који се добија на мејл адресу, а анкетирање врши агенција „IPSOS Strategic Marketing“. Ова анкета се базира на питањима успешности тренутне власти у Републици, Београду и општини у којој испитаник живи. У постављеним питањима налази се оцењивање градске и општинске власти, поготово од 2014. године када су били републички и београдски избори. Акценат се ставља и на градоначелника Београда, Синишу Малог.

Током рађења анкете испитаници одговарају и на питања за кога би гласали, ако би били само локални избори или избори у комбинацији на свим нивоима. У анкети се тражи и опис живота у општини у којој испитаници живе у односу на град или било коју другу општину у Србији.

Ко је писао питања везана за ГО Гроцка?

Након што испитаник одговори на питања која се тичу градске власти, прелази се на питања о локалним функционерима у Гроцкој. Међутим, питања која се постављају испитаницима у вези локалних функционера личе на шаљива, а у датом моменту попримају облик скандалозних. Испитинаци због тих питања често имају утисак да их неко изиграва, а не да је реч о озбиљној маркетиншкој агенцији за испитивање тржишта.

Наиме, када се од испитаника тражи да се оцењују локални функционери, на појединим именима постављени су надимци због чега долази до реакција сумње у озбиљност анкетирања. Поред постављања надимка, на листи „функционера“ се не налазе сви председници странака у Гроцкој, а такође се налазе и имена мање познатих личности у ГО Гроцка.

Из агенције „IPSOS Strategic Marketing“ су нам потврдили да се врши анкетирање грађана о политичким дешавањима широм земље, а да су питања постављена од стране наручиоца анкете. Међутим, које наручио анкету из ове Агенције, због заштите приватности, не могу да дају такву информацију.

Распоред анкетирања политичких личности у ГО Гроцка

Испитанику се прво поставља питање да ли познаје одређену личност. Понућени су му одговори ДА и НЕ. Затим се тражи од испитаника да се наведе из које је политичке странке је тај функционер, а након тога се тражи и мишљење о њему.

Личности које су постављење испитанику за давање мишљења су следећа:

Анкетирање се завршава тако што испитаник даје мишљење о локалној власти у Гроцкој у писаној или усменој форми.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар