Почетна » СМЕЈУРИЈА ГРОЧАНСКОГ КОМУНАЛЦА Кажу да су неистините информације да је паркинг наплаћиван на зеленој површини

СМЕЈУРИЈА ГРОЧАНСКОГ КОМУНАЛЦА Кажу да су неистините информације да је паркинг наплаћиван на зеленој површини

од admin
0 коментар

За време 48. „Грочанских свечаности“ на више локација у Гроцкој су наплаћивана паркинг места по цени од 200. динара.

Ова наплата донела је незадовољство међу бројним посетиоцима, а посебно међу становницима Гроцке. На друштвеним мрежама ова наплата је оштро критикована. Највише полемике око наплате донела је фотографија на којој се виде паркирана возила на зеленој површини иза СО Гроцка, поред Грочице у смеру ка тениским теренима.

ФОТО: Јован Прокопић- facebook

Поводом ове фотографије, ЈП „Грочански комуналац“ издало је саопштење у којем се наводи следеће:

Након неистина и оптужби које се на рачун ЈКП „Грочански комуналац“ и ГО Гроцка свакодневно износе на друштвеним мрежама, а у вези са паркирањем на зеленој површини поред Грочице, желимо да обавестимо јавност да на поменутој локацији НИЈЕ наплаћиван паркинг и да су се грађани самоиницијативно паркирали на зеленој површини на којој је забрањено паркирање.

Овим путем позивамо и надлежне институције да обрате пажњу на овакво бахато понашање возача како се у будућности не би дешавале сличне неправилности.

ЈКП „Грочански комуналац“ дало је свој скроман допринос у организицији, по општем утиску, најуспешнијих, најпосећенијих и најбоље организованим Грочанским свечаностима и не желимо да се малициозним коментарима баци сенка на рад људи који су се потрудили да Гроцка осване чиста након манифестације коју је ове године посетило преко 50000 људи, наводи ЈКП „Грочански комуналац“ на свом сајту.

Међутим, према фотографији која је објављена а ипрема коментарима читалаца наводи се да је паркинг наплаћиван. Друга нејасноћа у вези обавештења је та да је питање како су возила која се виде на фотографији уопште дошла до тог паркирања на зеленој површини? Наиме, да би се паркирало на тој зеленој површини морало се проћи путем код Котларнице у Гроцкој( пролаз иза зграде општине), где је вршена наплата паркинга. Једина још могућа алтернатива је насути пут који је направљен како би се тениским теренима обезбедио унос шљаке. Тај алтернативни пут је направљен са стране смедеревског пута. Међутим, на датој фотографији сва аута стоје у супротном смеру од тог алтернативног пута, односно као да су се упутила ка њему а не као да су дошли са те стране.

Све да су и тврдње овог грочанског предузећа тачне, остаје много нелогичности око овог обавештења, јер је паркинг ипак наплаћиван на зеленој површини. Паркинг по цени од 200 динара наплаћиван је на улазу на зелену површину поред саме обале Дунава. Сви путеви на прилазу грочанском кеју су били блокирани радницима у наранџастим прслуцима који су наплаћивали 200 динара паркирање.

Овде се наплаћивао паркинг. Остало је само смеће. ФОТО: Драган Пешић-facebook

Паркирање је вршено на зеленој површини између ресторана „Африка“ и самог вашаришта.

 

За Жиг Инфо

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 − ten =