Почетна Локалне вестиГроцка СНС Гроцка изабрао бахатог директора за председника, присуствовао и министар Стефановић

СНС Гроцка изабрао бахатог директора за председника, присуствовао и министар Стефановић

од admin
0 коментар

На изборној Скупштини Општинског одбора СНС Гроцка, која је одржана 20.04.2015.године у великој сали Општине Гроцка уз присуство председника Градског одбора СНС Београд Небојше Стефановића, за председника ОО СНС Гроцка, једногласно је изабран Драгољуб Симоновић.

Биографија Симоновића

Рођен је 1959. године. На изборној листи за народне посланике 2008. у рубрици стајало је да је по занимању машински конструктор, а четири године касније наведено је да је дипломирани економиста. Симоновић је, наводно, у међувремену завршио трећи степен на Факултету за пословне студије у Бањалуци, а четврти 2008. на Факултету за предузетнички бизнис Универзитета “Унион – Никола Тесла”.

Радио је једанаест година у Железници Србије.

Био је члан Српске радикалне странке. На изборима 2004. биран је за народног посланика са њихове листе. Остало је забележено да је на дан избора, љут због непоштовања изборних правила, са још три члана СРС полупао пет изборних кутија, па је због тога провео 27 дана у затвору у Падинској скели. На чело општине Гроцка долази јуна 2005. године, али је смењен већ у новембру јер је формирана нова већина. На следећим парламентарним изборима, 2007. године, поново је добио посланичку функцију.

У Српску напредну странку прешао је 2008. године.

Након избора 2012. године поново постаје председник општине Гроцка. На тој позицији остаје до децембра када је именован за генералног директора Железница Србије.

Вучић га сменио због бахатости

  1. јула 2014. на свечаној седници Владе у Нишу, смењени су директори јавних предузећа „Железнице Србије“, Аеродром „Никола Тесла“ „Дипос“, „Државна лутрија Србије“, „Дунав осигурање“, Директорат цивилног ваздухопловства и Агенција за безбедност саобраћаја.

Извор из Немањине 11, за лист „Ало!“, те године је изјавио да је Александар Вучић посебно љут на Симоновића, јер је овај кадар СНС-а за само нешто више од годину дана „Железнице“, које су иначе биле на рубу пропасти, још више уништио, и то највише због своје „бахатости и осионости“.

– Управо због тога он више не сме да остане ни дана на тој функцији. Ниаме, и после најаве да ће бити смењен је наставио да ниже лоше резултате. У више наврата је злоупотребио фотељу и због тога ће против њега бити поднета кривична пријава. Чашћавао је на све стране, позапошљавао и курту и мурту, и то све на штету државе. Нека се полиција и тужилаштво даље њиме баве – објашњава тада саговорник „Ало!“ из Владе Србије. Подсетимо, врхунац Симоновићеве бахатости је градња подвожњака испред његове куће у Врчину. Наиме, у ребаланс плана пословања „Железница“ убачен је пројекат изградње подвожњака испод пружног прелаза у Врчину, само 200 метара од Симоновићеве породичне куће. „Железнице Србије“ ће за изградњу подвожњака који води до улице у којој живе углавном његови рођаци платити скоро пола милиона евра.

Симоновић је за мање од шест месеци на службена путовања потрошио око 160.000 евра, док су рачуни за пословне ручкове били и по 1.500 евра. Јели су се скупоцени тартуфи, кипарски сир, а пушиле су се и кубанске цигаре, по комаду плаћане 2.000 динара. Када је крајем 2012. године постављен за директора „Железница“, запослио је велики број Врчинаца. Као возача је ангажовао Јасмину Теофиловић, а њен презимењак Негослав је напредовао до директорске функције. Ухлебио је и сина Јовицу у државној фирми „ПМЦ инжењеринг“. Јовица је постављен за руководиоца и то само два месеца пошто је његов отац постао први човек „Железница“.

Драгољуб Симоновић пре смене исплатио компањоне

Пре него што је смењен, директор „Железница Србије“ Драгољуб Симоновић подигао је новац с девизних рачуна овог предузећа и исплатио неколицину њему блиских пословних партнера, иначе добављача „Железница“, писао је „Курир“.

Сумња се да је на то потрошено око 2,8 милиона евра. У „Железницама“ то, међутим, су демантовали, али нису желели да открију где је завршио новац с девизних рачуна, односно коме је и колико пара Симоновић исплатио. Извор Курира из „Железница“ тврди да не памти да је неко за тако кратко време с девизних рачуна подигао толики новац, што изазива сумњу да је Симоновић желео да „намири“ своје пословне партнере пре одласка с функције.

– У тренутку када „Железнице“ грцају у дуговима и када нам на врата свакодневно куцају многи инвеститори и добављачи којима годинама дугујемо, по хитном поступку се „крње“ девизне резерве предузећа како би се исплатили не они којима најдуже и највише дугујемо већ они који су послове склопили за време Симоновићевог мандата. То изазива сумњу да је било исплате само онима који су имали „дил“ с бившим директором, односно да је од тог новца њему исплаћена провизија – тврдио је извор Курира.

Експресно се дошколовао!

Драгољуб Симоновић је 2008. по занимању био машински конструктор, да би се четири године касније представио као дипломирани економиста. Он је, наводно, у међувремену завршио трећи степен на Факултету за пословне студије у Бањалуци, а четврти на Факултету за предузетнички бизнис Универзитета „Унион – Никола Тесла“. Он је кормило „Железница“ преузео из фотеље председника општине Гроцка. Овај бивши радикал је 2008. године прешао у СНС.

 [cincopa AEPAfdM0APk7]

Жиг Инфо/Агенције

Фото: СНС Гроцка

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар