Почетна » Спонтани протест произвођача трешње са подручја ГО Гроцка (ФОТО И ВИДЕО)

Спонтани протест произвођача трешње са подручја ГО Гроцка (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар
pantatresnja2

 На скупу је  речено да се отворено сумња да велики откупљивачи раде са малим, како би снизили откупну цену трешње. Предложено је да се оформи и удружење трешњара, са седиштем у Београду како би се нагомилани проблеми боље решавали. На скупу „трешњара“ били су произвођачи из Гроцке, Заклопаче, Брестовика и Ритопека.

Међутим, откупна цена трешње је наставила да пада, те су се трешњари јуче спонтано окупили испред зграде ГО Гроцка, како би изразили свој протест због овакве ситуације на тржишту.

40- ак најхрабријих произвођача из свих крајева Гроцке, појавило се јуче испред зграде ГО Гроцка. Са собом су понели, симболично и свој производ – трешње.

pantatresnja2

pantatresnja3

 

Док су потписивали захтеве, који су требали да буду остављени на писарници ГО Гроцка, појавио се председник ГО Гроцка, Драган Пантелић.

 

pantatresnja7

 

Пантелић је позвао присутне произвођаче трешања да сви уђу у Велику салу општине, како би поразговарао са њима у вези проблема које имају.

pantatresnja5

 

Један од представника произвођача трешње, Ненад Панић, изнео је захтеве председнику Гроцке.

zahtev1

zahtev2

 

Излагање Панића, председник Гроцке је записивао у свој роковник.

 

pantatresnja8

 

Затим је почела конструктивна расправа са присутним произвођачима, у којој је изнет суштиниски проблем. Упућена је и критика на ресорног министра Бранислава Недимовића, да довољно не познаје материју као и да не разликује сорте воћа. Председник Гроцке је одговарао на питања и констатације појединаца. Пантелић је рекао да мора да се успостави систем и да свако може без личног контакта све да заврши.

 

Најзанимљивији детаљи са јучерашњег протеста произвођача трешње са подручја ГО Гроцка

Председник Гроцке је, наводно, био на сталној вези са кабинетом министра Недимовића. Присутним произвођачима је рекао да одреде делегацију која ће заједно са њим отићи до министарства. Међутим, трешњари су изразили жељу да је најбоље да министар Недимовић дође до Гроцке, да се сам увери у проблеме.

pantatresnja4

Након више од сат времена састанка, завршен је састанак председника ГО Гроцка и произвођача трешања. Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, дао је чврсто обећање да ће најкасније у понедељак обавестити произвођаче о исходу договора са кабинетом ресорног министра Бранислава Недимовића.

 

Цео снимак протеста произвођача трешања у Гроцкој.

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eight + ten =