Почетна Локалне вестиГроцка СПС (ДОМ) ЗДРАВЉА ГРОЦКА Следи му отказ због политичке неистомишљености?

СПС (ДОМ) ЗДРАВЉА ГРОЦКА Следи му отказ због политичке неистомишљености?

од admin
0 коментар

У току предизборне кампање до редакције Жиг Инфо је дошла информација да се у ДЗ Гроцка спрема отказ за једног радника јер је, наводно,дао свој потпис за кандидате за одборнике Нове Србије за грочанску Скупштину.

Како се наводило, руководство на челу са директором Драгишом Станојевићем који је у функцији в.д-а и постављен од стране СПС-а, било је револтирано што је тај радник потписао за ту листу.

Међутим, тада је руководство Дома здравља Гроцка  негирало све наводе и тврдило да се никакви откази не спремају, као и да свако има право да подржи било коју политичку опцију без страха да ће због тога бити реваншизма.

И сам радник, који ради у служби „Заштита на раду“, је тада рекао да њему директно није ништа речено, али да су му многи од колега то пренели.

УПОЗОРЕЊЕ ИПАК СТИГЛО

Након непуних месец дана од завршетка избора, радник који се пожалио да су му припретили отказом, ипак је добио упозорење пред отказ, што је први корак ка добијању истог.

У упозерењу, које смо имали на увид, наводи се да је радник прекршио радну дисциплину и да је напустио своје радно место у току радног времена, као и да је дао погрешне податке око ДЗ-а у Винчи. Упозорење је писано у току овог месеца.

Упозорени радник (име познато редакцији) тврди да је за време напуштања радног места, како га терете у упозорењу, био службено одсутан. Што се тиче „погрешних података“ описаних у упозорењу, радник тврди да је он доставио оно што је било затражено од њега.

Цео случај је, према сазнањима Жиг Инфа, преузела правна служба синдиката здравства која ће одговорити на упозорење чију је сагласност потписао  в.д директор ДЗ-а Гроцка, Драгиша Станојевић.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар