Почетна » СРАМОТА Легло заразе поред дома здравља у Винчи (ФОТО)

СРАМОТА Легло заразе поред дома здравља у Винчи (ФОТО)

од admin
0 коментар

Угрочанском насељу Винча, одмах уз здравствену станицу, налази се велика дивља депонија. Годину дана су без контејнера, а ђубре им купе једном недељно.

Недавно је у Гроцкој почео са радом „Еко Магип“, предузеће које је добило на 25 година да врши комуналне делатности на овој Градској општини. Међутим, судећи по фотографијама, оснивањем овог предузећа није допринело бољитку чишћења ГО Гроцка.  Кућно ђубре, стари душеци и намештај, грађевински шут…слика је дивље депоније одмах поред здравствене станице „Винча“. Надлежни у ДЗ „Гроцка“ редовно пријављују надлежним службама које дођу и очисте, али већ после неколико дана поново се створи ђубриште.

ИНСПЕКЦИЈА ЋУТИ

– Комунални отпад одлажемо у велике канте које смо сами купили, а „Чистоћа“ га односи уторком и четвртком – изјавио је за Новости крајем октобра 2015, године Златко Петровић, руководилац техничке службе у Здравственој станици „Винча“. – Медицински отпад се складишти у Градској болници. Обратили смо се комуналној инспекцији Општине Гроцка 10. јула, али до данас нам се нико није јавио.

У близини здравствене станице је и пијаца, па се дешава и да овај отпад заврши на сметлишту поред Дома здравља. Житељи овог краја кажу да се дешавало да нађу угинуле животиње и истичу да је опасност од заразе веома велика. Тим пре, што је овај део града познат по честим рестрикцијама воде, поготову током лета. Половином септембра на ђубришту је избио пожар, који је гасило неколико ватрогасних екипа, писале су „Новости“.

А како данас изгледа поред дома здравља у Винчи, погледајте:

 

[cincopa AkDADDddoH9r]

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × 5 =