Почетна » СРС И ЈС У ОФАНЗИВИ Опозициони одборници у Гроцкој јуче бурно дискутовали (АУДИО)

СРС И ЈС У ОФАНЗИВИ Опозициони одборници у Гроцкој јуче бурно дискутовали (АУДИО)

од admin
0 коментар

Јуче је одржана 4. по реду седница СГО Гроцка у новом сазиву.

За разлику ос претходних, јучерашња Скупштина је почела да поприма наличје парламентарне расправе и дискусије. Главну расправу водили су одбоници радикала и одборник једнинствене Србије, а на њихова питања највише је одговарао председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић.

Седница је почела са малим закашњењем од око 10 минута, јер се чекао председник ГО Гроцка да дође у скупштинску салу. Након доласка Симоновића, седница је започета минутом ћутања за Хранислава Марковића, одборника СНС-а који је недавно преминуо. Уместо Марковића, место одборника преузела је Данијела Шарац.

Председник СГО Гроцка, Стефан Дилберовић је предложио да се изврши допуна и укидање тачке 10. дневног реда. Допуна се односила на предлог одлуке о промеи Оснивачког акта ЈП „Дирекције за изградњу“ Гроцка.

3. и 4. тачка дневног реда, разрешење Члана већа Милице Николић и постављење новог члана донело је прву расправу између одборника СРС-а, ЈС-а са владајућом коалицијом.

Наиме, Влада Милошевић, одборник радикала затражио је образложење зашто се разрешује Милица Николић, јер то нико није навео. Слично је тражио и одборник Миле Рус, такође из радикала, с тим што се он фокусирао на биографију новог члана већа, која такође није дата у скупштинском материјалу.

Одборник ЈС-а м.р Горан Бабић је исто указао да није добијен комплетан скупштински материјал, као и на чињеницу да се крши пословник. По излагању мр. Горана Бабића, спорно је то што ГО Гроцка треба да има укупно 11 Чланова већа, а она већ има 13. јер поред бираних 11, у Чланове већа су ушли и председник ГО Гроцка као и председник СГО Гроцка. Секретар Скупштине је објаснила да се има право на бирање 11 Чланова већа, а да су председници по функцији постављени,

За секретаром Скупштине, за реч се јавио председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић који је критиковао своју претходну странку указујућу им да они немају појма како се функционише. Симоновић је признао да је нови члан већа постављен због политичког дила. По њему је то легално и да има право на то. Такође је навео и да је можда грешка што не постоји биографија лица који се бира за Члана већа.

Влада Милошевић испред радикала се захвалио Симоновићу што је појаснио да је нов члан већа зато што нова странка (ДСС) улази у власт.

Затим се кренуло у тајно гласање, на којем је направљен пропуст јер се није гласало на посебном месту већ на столу испред органа Скупштине. Секретар скупштине се извинила због тог пропуст али је упитала  одборнике да ли да се понови гласање. Међутим, ниједан од присутних није био за то, те је исто настављено.

Одборници ГГ „Блажо Стојановић“ су након гласања напустили седницу јер, по представнику ове групације није у реду то што им се за јако важну тачку (ДИРЕКЦИЈА) даје материјал за време СКупштине а они нису стигли ни да прочитају шта у њему пише.

На тачки дневног реда о предлогу буџета, одборница радикала је упитала зашто се толико много новца одваја за НВО, а за туризам малтене ништа. На њено питање одговорила је начелница Управе да је све детаљно објашњено а да ће за туризам тек одвојити новац у следећој години.

Одборник мр. Горан Бабић из ЈС-а указао је да су за ставку текућа одржавања потрошена 1, 3 милиона евра, а да је за пенале од судова плаћено преко 50 000 евра.

За Бабићем се јавља председник ГО Гроцка који је рекао да се сви пенали плаћају због радикала јер су то пенали када су они били на власти. Како је истакао Симоновић, они су предузећа довели до милијарде дуга.

Влада Милошевић из радикала је подсетио Симоновића да су пре њега владали и социјалисти и упитао га зашто су онда они данас власт. Mилошевић је такође рекао да Симоновић покрене кривичне пријаве, а не да стално прича како му је неко други крив због садашњег стања.

На речи Милошевића, Симоновић је за говорницом изјавио да су радикали уствари у рукама Горана Пекарског и да ини и нису радикали.

Од 9. па до последње тачке дневног реда није било расправе. На овој седници примећено је да су, због уласка у власт, двоје одборника Предраг јовановић-Змај и Зоран Милићевић- Паја, који су испред ДСС- а гласали ЗА, за све тачке дневног реда.

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five − four =