Почетна » СТАНАРИ ИЗ ГРОЦКЕ КИВНИ НА ЕКО ГРОЦКА Нису их грејали а хоће да се плате рачуни

СТАНАРИ ИЗ ГРОЦКЕ КИВНИ НА ЕКО ГРОЦКА Нису их грејали а хоће да се плате рачуни

од admin
0 коментар

Крајем априла 2017. године, председници Скупштине станара из Гроцке послала је председништву ГО Гроцка допис у коме је изразила незадовољство због непоштовања уговорених обавеза у пружању услуга топлификације предузећа „Еко Гроцка“. Како су навели у свом допису станари, ове као и претходне године понавља се случај да ово предузеће утврђује почетак и крај грејне сезоне не обазирући се на временске услове који диктирају потребу и продуженог грејања стамбеног и пословног простора. Због тог непоштовања, како се наводи, због ниских температура у априлу грађани су морали да користе алтернативна средства грејања и тако себе изложили додатним средствима. Због свега су затражили обуставу исплате априлског рачуна.

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИШТВУ ГРОЦКЕ-ОВДЕ

Такође су се станари обратили и предузећу „Еко Гроцка“ у којем су навели сличне наводе.

ДОПИС ЕКО ГРОЦКА-ОВДЕ

Из „Еко Гроцка“ стигао је одговор да, с обзиром да није било никаквих претходних рекламација, не могу уважити рекламацију и да се рачуни морају платити.

ОДГОВОР ЕКО ГРОЦКА-ОВДЕ

Како нису хтели да прихвате рекламацију из предузећа Еко Гроцка, Скупштина станара се поново обратила дописом овога пута председнику ГО Гроцка. У овом допису станари поново понављају да њима услуге грејања при ниској температури нису пружене и да су потрошена додатна средства због коришћења алтернативног грејања. Као потврду доказа станари су у допису навели да су дана када није било грејања, обиласком топлане установили да у њој није било угља, као и да су истог дана посетили ГО Гроцка како би пријавили цео случај и да су их службеници ове општине примили у канцеларије које су загревали клима уређајима, што се може утврдити увидом у потрошњу електричне енергије за Април.

ДОПИС ПРЕДСЕДНИКУ ГРОЦКЕ-ОВДЕ

Председник Гроцке није примио станаре, али је због овог дописа одржан састанак између представника „Еко Гроцка“ и председника Скупштине станара. На овом састанку, предузеће „Еко Гроцка“ пристало је да смањи априлске рачуне у износи од 50 посто.

ВИШЕ О САСТАНКУ-ОВДЕ

Међутим из Скупштине станара кажу  да они не пристају ни на умањење од 50 посто.

-Самом чињеницом да су смањили априлски рачун за 50 посто , долазимо до потврде да је „Еко Гроцка“ признала кривицу. Како је признала кривицу ми не желимо да платимо ни 50 посто умањен рачун. Сигурно ћемо покренути тужбу и обратити се надлежним институцијама ван ГО Гроцка. 90 посто станара су пензионери са ниским примањима и њима и најмањи финансијски издатак представља огроман минус из њиховог буџета, кажу за Жиг Инфо из Скупштине станара.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × 1 =