Почетна » СТИГЛА МЕРА-СМЕНА, АЛИ НИКО НЕ СМЕ ЊЕГА ДА ТАКНЕ! У Гроцкој не поштују законе, на радним местима НЕКФАЛИФИКОВАНИ људи!

СТИГЛА МЕРА-СМЕНА, АЛИ НИКО НЕ СМЕ ЊЕГА ДА ТАКНЕ! У Гроцкој не поштују законе, на радним местима НЕКФАЛИФИКОВАНИ људи!

од admin
0 коментар

Према важећем Закону о инспекцијском надзору, по члану 45. радом инспекције може руководити лице које поред услова утврђених овим законом за рад на радном месту инспектора има и најмање пет година радног искуства на пословима инспекцијског надзора.

Међутим у Гроцкој то није случај јер је на место „шефа одсека“ комуналне инспекције постављен Владимир Теофиловић из Врчина.

Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Теофиловић је миљеник или десна рука Драгољуба Симоновића,. Познатијег као бахати диркетор „Железница Србије“, садашњег председника ГО Гроцка,  који је смењен лично од садашњег премијера и председника Србије, Александра вучића. Тако је Теофиловића, директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти Симоновић га је поставио на једно ад најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије. Након што је смењен у Железницама, Симоновић проналази запошљење за Теофиловића прво у „Еко Гроцкој“, а затим га поставља за шефа комуналне инспекције, упркос забрани запошљавања. Теофиловић, такође , се поново експресно  дошколовао и положио испите који су му потребни да би  радио у комуналној инспекцији.

О КАРИЈЕРИ ТЕОФИЛОВИЋА ВИШЕ-ОВДЕ

Теофиловић је тако у току прошле године постављен за шефа одсека комуналне испекције у Гроцкој, упркос важећем закону о инспекцијском надзору. Под његовим „вођстом“ , радници комуналне инспекције морали су да извршавају наређења под којем су спадала и лажни оптуживање и састављање записника против појединаца. У случају одбијања наређења, следио је отказ.

ВИШЕ О МОБИНГУ – ОВДЕ

ПРИЧИТАЈ ЈОШ- КРИМИНАЛАЦ КОМУНАЛАЦ ИЗ ВРЧИНА Шеф одсека комуналне инспекције у Гроцкој испушта фекалије на улицу! (ФОТО)

 

Жиг Инфо је крајем децембра прошле године упутио допис Комуналној инспекцији у Гроцкој да одговоре на информацију од јавног значаја, тачније на питање да ли је испоштован члан 45. Закона о инспекцијском надзору који јасно прецизира то радно место. Међутим из комуналне инспекције до данашњег дана нису одговорили на послати предмет.

С друге стране из градске Управе града Београда, Сектора за управну инспекцију, на основу пријаве због „неусклађености Правилника о организацији“, управна инспекција је сповела инспекцијски надзор и донела , на основу утврђеног чињеничног стања, меру да се Правилник о унутрађњој организацији и систематизацији радних места у Управи ГО Гроцка услади са одредбама члана 45. Закона о инспекцијском надзору.

Преведено са правног језика, утврђено је да Владимир Теофиловић, садашњи шеф одсека комуналне инспекције у Гроцкој не испуњава законске одредбе за то радно место.  Ова изречена мера донета је крајем марта 2017. Године, међутим у ГО Гроцка по њој није поступљено.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − 5 =