Почетна » СТИГЛЕ ПРИЈАВЕ Ево против кога је ДРИ поднео кривичну пријаву у Гроцкој

СТИГЛЕ ПРИЈАВЕ Ево против кога је ДРИ поднео кривичну пријаву у Гроцкој

од admin
0 коментар

Државна ревизорска институција на основу налаза из извештаја о ревизијама за 2014. годину, поднела је 83 захтева за покретање прекршајног поступка, једну пријаву за привредни преступ и 12 кривичних пријава.

На списку Градских општина против којих су поднете кривичне пријаве налази се и Гроцка. Имена одговорних лица, како је саопштено на конференција за штампу крајем децембра 2015. Године, ДРИ ће саопштити у току ове године.
Жиг Инфо је дошао до сазнања да је кривична пријава поднета против директора Ј.П. Дирекције за изградњу Руже Мркић. Подсетимо се, у исцрпљујућем извештају на преко 108 страница, детаљно је описано да је власт у Гроцкој практично цео буџет за 2014.годину донела против правно.

(ИЗВЕШТАЈ ДРИ-а У ПДФ-у)

Од целокупног извештаја, за сада, кривична пријава је једино написана против директорке Дирекције за изградњу ГО Гроцка.

Ружа Мркић потврђује кривичну пријаву

Ружа Мркић, директор Ј.П. Дирекције за изградњу ГО Гроцка потврдила је да је добила квичну пријаву покренуте од стране ДРИ због, како је навела, недовољне апропиjације за плаћање трошкова електричне енергије за потребе јавне расвете.

-Тачно је да је написана кривична пријава од стране ДРИ-а. То је пријава писана мени, као одговорном лицу, због недовољне апропирације за плаћање трошкова електричне енергије за потребе јавне расвете. 270 милиона динара је био дуг 2013. године, када смо ми потписали споразум о регулисању дуга на 10 година. То је дуг настао у периоду од 2004. до 2013. године. Потписивањем тог споразума, замрзли смо камату, која би до данашњег дана износила негде око 70 милиона динара. Потписивањем смо уштедели тај новац, а иначе за годишњу потрошњу одлази 65 милиона динара само на утрошак електричне енергије за јавну расвету, каже за Жиг Инфо Ружа Мркић.

Ружа мркић је још навела да, што се тиче Гроцке и поднетих кривичних пријава ДРИ-а, само je њој као одговорном лицу  поднета кривична пријава и тиче се јавне расвете,тачније због недовољно средстава да се измирују трошкови.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар