Почетна » КО ЈЕ СТОПИРАО ИЗБОР ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА У ГРОЦКОЈ? Симоновићеви рецидиви ударили на Миличка

КО ЈЕ СТОПИРАО ИЗБОР ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА У ГРОЦКОЈ? Симоновићеви рецидиви ударили на Миличка

од admin
0 коментар

Како је раније објавио Жиг инфо, у току састанка одборника „Александар Вучић – за нашу децу“, пред заказану седницу СГО Гроцка, већник Александар Рајковић прекинуо је састанак и позвао шефа одборничке групе , свог пријатеља, Миленка Буквића. Након пар минута одсуствовања, Буквић се вратио у канцеларију где се одржавао састанак и саопштио присутнима да ће се бирати заменик председника  Општине, Мирослав Вујић- Мича. Саопштио је присутнима: „то је наредба из врха странке, као и председника ГО Гроцка Драгана Пантелића“. Како наводе наши извори, сви присутни напредњаци су били зачуђени тим саопштењем, а поједини координатори, као и повереник омладине су демонстративно напустили састанак.

Подсетимо се, седница СГО Гроцка се полако приближавала и било је све спремно да се изгласа нови заменик председника Гроцке, како Закон и налаже. У сали су били присутни сви одборници, као и већници али заказана седница никако није почињала. Прављене су паузе са саопштењима да се очекује долазак председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, а затим да су у питању „технички проблеми“.  На крају седнице, шеф одборничке групе СНС-а Миленко Буквић рекао је да председник данас није дошао јер је имао контакт са зараженом особом од вируса Ковид 19, да се тестирао и да је његов резултат негативан али да ипак жели да се још једном тестира како би се уверио да је све у реду. Остало је нејасно одакле је Буквић код себе имао  негативан  ПЦР тест председника Гроцке, док се на почетку седнице још увек очекивало да Пантелић „пристигне“. 

Међутим, Жиг инфо је дошао до сазнања зашто је и на који начин  избор заменика председника ГО Гроцка прво требао да се нађе на Дневном реду, а затим је стопиран.

Према снимку који кружи међу грочанским напредњацима, повереник СНС-а за Гроцку Милосав Миличковић- Миличко је бесан спустио слушалицу председници Скупштине ГО Гроцка Душици Мемаровић и секретарки СНС-а Сањи Јовановић.

Наиме, Александар Рајковић и Миленко Буквић су осмислили план како да на место заменика председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, поставе Мирослава Вујића- Мичу. Они су још током викенда, заједно са председником Гроцке сковали план да се у току састанка, који се увек организује пред сваку седницу СГО-а, одборницима владајуће коалиције саопшти да ће нови заменик Пантелића бити Вујић. Зато се на састанку, по договору, у једном тренутку појавио Александар Рајковић који је позвао шефа одборничке групе Миленка Буквића да изађе на тренутак јер је стигао важан позив. Буквић се затим вратио на састанак, и такође по договору, саопштио одборницима СНС-а да је врх странке одлучио да се постави Мирослав Вујић за заменика.

У међувремену, потребна документација за постављење Вујића је већ била спремљена, гласачки листићи, као и материјал са проширењем Дневног реда, с обзиром да на тој седници није требало да се расправља о постављању заменика председника Гроцке.

У снимку који кружи међу грочанским напредњацима, чује се позив упућен поверенику СНС-а за Гроцку Милосаву Миличковићу, а који је био пуштен на спикерфон, како секретар СНС-а Сања Јовановић и председница Скупштине Душица Мемаровић  питају га  за сагласност.

-Шефе, ево све је спремно за постављење Миче за заменика како је предложено од стране председника и Буквића, потребно је само да нам дате писмену дозволу да тако и урадимо, чуло се из кабинета председнице Скупштине.

-Ко је предложио Мичу за заменика?, чуо се глас повереника СНС-а с друге стране слушалице.

-Па председник Пантелић и Буквић, поновљено је из кабинета.

-Е онда нек вам они дају сагласност, љутито се чуло од стране Миличковића након чега је веза прекинута.

Тада је настао прави хаос међу напредњацима. Паника која је захватила поједине представнике власти који су, очигледно, хтели да преваре и повереника напредњака Миличковића била је више него очигледна.  Наши изворе наводе, да  су рецидиви, поучени радом бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, овога пута издали  и повереника Миличковића, што се дало и очекивати, те додају  да је у том тренутку већник Александар Рајковић тумарао ходницима и причао неповезано у смислу, „шта ми је све ово требало, како ћемо се сада извући“.

Због тога је  четврта седница СГО Гроцка каснила преко 40 минута, да би се на крају одржала по Дневном реду који је раније утврђен.

 

ЕЖИ, Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

Можда ти се свиди

Оставите коментар