Почетна » ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА Дом здравља Гроцка обуставио рад на сат времена

ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА Дом здравља Гроцка обуставио рад на сат времена

од admin
0 коментар

Уједињени грански синдикат „Независност“и Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити одржали су данас једночасовни штрајк упозорења од 11 до 12 часова, јер нису добили гаранције да ће њихови захтеви бити укључени у предлог Закона о систему плата у јавном сектору.

Чланови ових синдиката истичу да је концепт преложеног Закона за њих неприхватљив, јер оспорава права запослених на минули рад, накнаду зараде у складу са Законом о раду, накнаду трошкова за исхрану и право на регрес за коришћење годишњег одмора.

У последњој верзији текста нема контроверзног предлога министра финансија према којем би запослени за време одмора или боловања изгубили од хиљаду до 30.000 динара досадашњих примања. На општини Гроцка, према сазнањима Жиг Инфа, једносатни штрајк упозорења одржан је у свим објектима Дома здравља Гроцка (Калуђерица, Винча, Гроцка, Умчари).

Према речима синдикалаца, овај штрајк упозорења је био уредно пријављен а хитним пацијентима су, без обзира на обуставу рада, пружене услуге.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар