Почетна » ,СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“: Конкурс Центра за културу Гроцка за групну изложбу радова аутора са територије ГО Гроцка

,СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“: Конкурс Центра за културу Гроцка за групну изложбу радова аутора са територије ГО Гроцка

од admin
0 коментар

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за групну изложбу радова локалних аутора под називом ,,Стваралачка Гроцка“.

Позивају се ликовни и примењени уметници који стварају на територији општине Гроцка, да узму учешће на тематској групној изложби под називом ,,Стваралачка Гроцка“. Конкурс је отворен од 25. јула до 15. септембра 2015. године.

Савет галерије уврстио је у ликовни програм Центра за културу Гроцка за 2015. годину групну изложбу локалних аутора, са термином одржавања 27.11-15.12.2015. године. Kонкурсни позив има за циљ умрежавање стваралачких и ликовних потенцијала, као и представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора /уметника на територији ГО Гроцка.

Центар за културу сматра да је окупљање и повезивање уметника са територије општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.
Пријаве на конкурс могу поднети академски ликовни и примењени уметници, чланови УЛУС-а и УЛУПУДС-а, студенти уметничких школа и факултета, афирмисани неакадемски уметници, и уопште ствараоци чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности. Конкурс је отворен за излагање: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, дизајна текстила…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију:
– податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, mail- адреса)
– радну биографију
– визуелну документацију (фотографије најмање три рада)
– податке о радовима (опис технике, формат, година настанка)
Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за РС. 
Више на: http://beogradskonasledje.rs/…/z…/grocka/ranciceva-kuca.html

Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина.
Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику, те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и духу објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).
Пријаве за конкурс са потребном документацијом слати најкасније до 15.09.2015. године.

Пријаве за учешће на изложби слати на e-mail адресу Центра за културу Гроцка centargrocka@gmail.com, или донети лично у Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 9-16 часова, са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка“
Напомена: Конкурсни материјал се не враћа.
Резултати конкурса биће објављени током октобра месеца 2015. године на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.rs

За додатне информације: 
Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа, 011 850 23 21
Зорица Атић, аутор концепта изложбе, дипл. историчар уметности, 064 64 73 750

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × two =