Почетна » У Дражњу директор Водне задруге након судске пресуде и даље тврди да корисник има дуговање (ВИДЕО)

У Дражњу директор Водне задруге након судске пресуде и даље тврди да корисник има дуговање (ВИДЕО)

Дуговање ипак не може да докаже

од Жиг Инфо
1 коментар

Добрица Јанковић из Дражња тужио је локални водовод, односно Водну задругу „Точак“ зато што су га искључили „без разлога“ са водоводне мреже“. С друге стране, из Водне задруге су тврдили да су корисника искључили због дуговања. Виши суд у Београду донео је коначну пресуду да дуговања није било, али директор Водне задруге, Дејан Гајичић и даље тврди другачије.

Наиме, пре две године кренуло је суђење због искључења са водоводне мреже корисника Добрице Јанковића. Њему је претходно из Водне задруге „Точак“ стигло упозорење да ће бити искључен са мреже због наводног дуговања, међутим колико је тачан износ није било прецизирано. Како из Водне задруге „Точак“ није достављено када је и по ком основу направљено дуговање, корисник је одлучио да исто не плати. Због своје одлуке, кориснику је Водна задруга „Точак“ демонтирала прикључак.

Јанковић је затим покренуо судски поступак против Водне задруге „Точак“, а коначан исход је да је кориснику данас, по пресуди суда, прикључена вода. Водна задруга „Точак“ такође Јанковићу мора да исплати трошкове поступка у износу од 128 675,00 динара.

Упркос одлуци суда, директор Водне задруге, Дејан Гајичић каже да корисник Јанковић има дуговање али „он (директор) то није могао да докаже“.

Видео: Слободан Ђурђевић.

Поједини мештани Дражња кажу да случај бесправног искључења воде у Дражњу је врло чест, али да већина мештана никада није покренула поступак због финансијских издатака и страха од суђења.

  • У једном периоду представништво Водне задруге „Точак“ је у искључење ишло са радником који је радио у ИТ сектору БИА-е. Имао је код себе значку синдиката БИА-е, и показивао је мештанима уколико би се неко бунио приликом искључења са мреже, наводи један од мештана Дражња за Жиг инфо.

 

ЕЖИ (Д.М)

Насловна фотографија: С лева на десно:

Корисник, директор и радник Водне задруге

 

Можда ти се свиди

1 коментар

Новица март 29, 2024 - 14:21

Е мој Жељко, налупетао си се глупости за све паре. Ти би морао да знаш да, ако иоле желиш да будеш објективан у извештавању – а морао би, не смеш довести себе у положај пристрасности на било који начин за тему о којој пишеш. А ипак, ти си нашао за сходно да пишеш чланак у којем се ради о твом рођаку. Чланак је требало написати, али то ниси смео да радиш ти јер објективност у том случају оде низ воду.

А да је то тако потврђују твоји следећи наводи: „Поједини мештани Дражња кажу да случај бесправног искључења воде у Дражњу је врло чест, али да већина мештана никада није покренула поступак због финансијских издатака и страха од суђења.“ Ајде!

А јеси ли питао директора водне задруге, који је био присутан, КОЛИКО је то заправо људи искључено? И због чега? Наравно да ниси, јер ти верујеш „објективним“ информацијама појединих мештана по систему рекла-казала. То, Жељко, нема везе са објективношћу.

А онда, шлаг на торту! У жељи да ваљда поентираш с „трицом“ ставиш посебно означен параграф у којем си се налупетао, налупетао, али не могу ти објаснити колико – само зато што слепо верујеш „једном мештанину Дражња“ као поузданом извору информација. И написа ти и оста жив:

„У једном периоду представништво Водне задруге „Точак“ је у искључење ишло са радником који је радио у ИТ сектору БИА-е. Имао је код себе значку синдиката БИА-е, и показивао је мештанима уколико би се неко бунио приликом искључења са мреже, наводи један од мештана Дражња за Жиг инфо.“

Поздрави пуно тог мештанина Дражња а сад обрати пажњу јер ћеш сазнати истину, па макар те и заболела:

1. Из Дражња је у БИА ( раније РДБ-ресор државне безбедности) било запослено само једно лице – ЈА. Радио сам у РДБ/БИА од јуна 1993 до, пази сад, АВГУСТА 2004 године! Опа Дјурдјо! И шта ћемо сад мој Жељкић? Водна задруга постоји, од кад – 2007, 2008 године? Објасни ми, објективни мој новинару, КАКО сам ја то могао да машем неким документом БИА? Молим, молим, не чујем.

2. Нисам НИКАДА био члан никаквих синдиката, поготово не у БИА, нисам никада имао „чланску карту синдиката“ и нисам никада махао њоме било коме и било када.

3. Имао сам само службену легитимацију БИА која је тада изгледала као оне старе личне карте, пре ових пластичних картица.

4. И не, нисам радио у ИТ сектору БИА јер то није постојало док сам ја радио тамо, радио сам у једној другој управи.

Ја нисам никад никоме махао никаквим чланским картама, легитимацијама, значкама али зато знам једног врлог члана СНС (у сродству са оним преЦедником општине што је суђен за паљевину куће твог колеге) који је приликом првог искључења потрошача са мреже урлао на људе из комуналне инспекције општине Гроцка и наређивао да ураде ово и оно јер „он тако каже“ – и за то има више сведока. Можда би желео да напишеш један чланак о томе?

Тако да, „објективни“ мој новинару, ако хоћеш да напишеш нешто онда МОРАШ прво да провериш податке а не да пишеш сензационалистички као што то раде поједина ђубрад од таблоида. За сва даља појашњења и објашњења слободан си доћи до мене кад год хоћеш па да уз сокић разговарамо као људи. Е, да не заборавим – поздрави ми пуно тог једног мештанина Дражња, жив ми ти.

Новица Ђурђевић
Дражањ

Понови

Оставите коментар