Почетна » У Гроцкој поштују медије, али не одговарају на питања

У Гроцкој поштују медије, али не одговарају на питања

Да ли је Жиг инфо стављен на црну листу

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Пре пар дана на једном од састанака владајуће странке, како кажу наши извори, нови повереник напредњака Андрија Чупковић издао је наредбу да са Жиг инфом нема више било какве комуникације, као и да они који то учине биће кажњени. Наводно, према истим информацијама, новинарима Жиг инфа треба забранити и улазак у општину Гроцка и на остале манифестације.

Међутим, ове информације демантују СНС повереник Андрија Чупковић, као и председник Гроцке Драган Пантелић. Ипак, на многа званична питања не одговарају, као ни на информације од јавног значаја.

Наиме, Адреја Чупковића смо упитали следеће:

У изради је текст о односу јавних институција и локалних функционера о сарадњи, давању изјава и сл. за медије, првенствено за наш портал. Занима нас Ваше мишљење на ту тему.

Чупковић на иста није одговорио у писаној форми, већ је у неформалном телефонском разговору рекао да сарадња треба да постоји, али и да питања морају да буду пристојна. Понуђени интервју је одбио, јер каже да је још рано за исти, с обзиром да је на месту повереника 15 -ак дана, али да је зато ту председник Гроцке који ће одговарати на сва питања, па и на понуђени интервју. У разговору је споменуо и да је њему Гроцка лепа, као и да не може да се сложи са констатацијом да у овој локалној  самоуправи ништа није урађено, а пројекта ће тек бити. Наводне пројекте ће нам саопштити председник Гроцке, Драган Пантелић који нам је обећао интервју још у септембру 2020. али, вероватно због обавеза, још не стиже да обећање испуни.

Од председника Гроцке још увек чекамо и одговор на питања везана за висеће банере који су непрописно и против законито окачени у свакој Месној заједници на територији ове локалне самоуправе.

Такође, одмах након разговора са Чупковићем, иста питања проследили смо Пантелићу. На одговор у писаној форми чекамо већ два дана, док смо у усменој, тачније у неформалном разговору, добили негирање тврдњи наших извора као и да је сарадња са медијима, па и са Жиг инфом неупитна.

У међувремену, очекујемо и одговоре на информације од јавног значаја којима ускоро истиче законски рок за одговор, а тичу се трошења буџета ГО Гроцка. Према информацијама Жиг инфа, из буџета ГО Гроцка се издваја преко милион динара за прање фасаде општинске зграде. Нешто мало мање од прање зграда одлази на прање аутомобила и канцеларијског намештаја. За „посипање“ атарских путева, отишло је преко 55 милиона динара. Свакако, званичне одговоре још увек чекамо.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар