Почетна » У ГРОЦКОЈ УСКОРО НОВИ МОСТ Ево када ће почети изградња мосног прелаза код Летње позорнице

У ГРОЦКОЈ УСКОРО НОВИ МОСТ Ево када ће почети изградња мосног прелаза код Летње позорнице

од admin
0 коментар

У центру Грочанске чаршије ускоро ће се прелазити преко новог моста који ће бити изграђен на месту постојеће челичне конструкције код Летње позорнице. Нови друмски мост имаће две саобраћајне траке и тротоаре за пешаке са обе стране.

Градиће се на иницијативу и захтев ГО Гроцка, док је средства за финансирање издвојило ЈБП „Београд воде“, које ће и обављати радове на самој изградњи. Укупан износ издвојен за радове за сада није познат.

– Постојећи метални мост није постављен на прописану висину, и самим тим представља чеп приликом већих бујичних поплава. Током поплава 2014. године бујични талас је мост срушио и однео 50 метара даље, што је још и тада указивало на то да висина моста не испуњава водне прописе – објашњавају за „Новости“, надлежни из ГО Гроцка.

Такође, пројекат предвиђа и да се висина обала реке Грочице од моста у чаршији до моста на Смедеревском путу подигне за око два метра. Један од главних разлога за подизање је и то што садашње корито Грочице током пролећних месеци не може да прими сву воду, која се затим брзо излије са обе стране. Постављањем нове челичне конструкције биће олакшан и прилаз месном паркингу који ће бити проширен, али и јавним институцијама Републичком катастру, Управи прихода и Центру за социјални рад. На овај начин једним делом биће и растерећен центар насеља Гроцка од непотребних гужви и недостатка паркинг места. После реконструкције месног паркинга, као и изградње додатних места на овом простору би убудуће требало да буде око 160 слободних места за остављање возила. Планирано је да радови на изградњи новог моста и паркинга почне почетком пролећа наредне године.

Дубочајски поток

Радови на обнови моста и срушеног дела пута, који води ка Смедереву преко Дубочајског потока, а који је уништен у поплавама у јуну ове године, приводе се крају. Реконструкција срушене мостовске конструкције и урушеног дела пута код насеља Велики Дубочај у Гроцкој обавља ЈП „Путеви Србије“, које је за ову санацију издвојила око 19 милиона динара.

Вечерње новости/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × 4 =