Почетна » У Гроцкој за изборе 2. јуна 2024. пет листа, колико је опозиционих?

У Гроцкој за изборе 2. јуна 2024. пет листа, колико је опозиционих?

Шта нам показују истраживања

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На локалним изборима, заказаним за 2. јун 2024. године у Гроцкој ће изаћи пет листа, али је право питање колико њих је опозиционо.

Под бројем 1. наћи ће се коалиција „Гроцка сутра – Александар Вучић“ састављена од СНС-а, СПС-а, Заветника, СРС-а и других.

Листа у Гроцкој показала пораженост социјалиста, разочареност напредњака и огроман успех „губитника“

Под редним бројем 2. наћи ће се листа састављена од чланова напредњака, који су наводно направили преко ноћи групу грађана са називом Ми Гроцка, алудирајући на већ постојеће странке и удружења (Несторовића и других).

Напредњаци у Гроцкој направили још једну изборну листу, како не би сами изашли на изборе

И изборна листа под редним бројем три је направљена од чланова СНС-а. Колико су листе под редним бројем 2 и 3 у Гроцкој апсурдне говори податак да су муж и жена раздвојени, односно она је на листи број 2, а он на листи број 3.

Изборни циркус у Гроцкој: Напредњаци на три листе, референца пуцање из пиштоља

Носилац листе број 4. у Гроцкој је садашњи одборник у ГО Гроцка, Дејан Старчевић, који се налазио на листи СНС-а у још увек актуелном сазиву. Према сазнањима Жиг инфа, Старчевић је имао преговорe са напредњацима око његове листе. Ова листа је наводно од iзворног „Ми“, односно под називом „Ми – Глас из народа“. На њој се налази 17. кандидата за одборнике:

Под последњим бројем 5, наћи ће се листа са називом „Бирам Гроцку – Немања Тодоровић“ на којој се налазе кандидати више опозиционих странака. За разлику од  „напредњачких“ листа које су прикупиле гласове преко ноћи, ова коалиција је имала проблема око потписа. Ипак, успели су да прикупе свих 800 потписа потребних за кандидатуру.

Усвојена опозициона листа у Гроцкој, али да ли ће учествовати на изборима не зна се

У петак 17. маја, одлучено да ће коалиција под редним бројем пет „Бирам Гроцку“ учествовати на изборима у Гроцкој. И она је за сада једина коалиција која је званично саопштила да неће сарађивати са СНС-ом.

 

Поређења ради, на локалним изборима 2020. године, поред бојкота опозиционих странака, у Гроцкој је било 8. изборних листа.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар