Почетна » У Гроцкој злоупотреба пензионера у договору са СНС повереником Чупковићем кога штити Вучић

У Гроцкој злоупотреба пензионера у договору са СНС повереником Чупковићем кога штити Вучић

Подела пакета према бирачком месту

од Жељко Маторчевић
0 коментар

ГО Гроцка започела је са поделом пакета помоћи свим пензионерима на њеној територији. То је званично саопштење Инфо службе ГО Гроцка, међутим, незванично иза поделе пакета стоји СНС, локални одбор у Гроцкој.

Садашни повереник напредњака у Гроцкој, Андрија Чупковић, је такође повереник исте странке у Млaденовцу. Ступајући као повереник у Гроцкој, Чупковић је почео да, практично, преноси свој рад са суседне територије Младеновац. Тако је ГО Гроцка, по угледу на Младеновац, добила висеће банере се ликом и делом председника Вучића, који су постављени илегално.

Међутим, рејтинг напредњака, испоставиће се да је ипак пољуљан у Гроцкој, те је повереник потегао за још једном младеновачким сценаријом, организовао је поделу пакета за све пензионере са територије ГО Гроцка.

Садржај пакета помоћи пензионерима

ГО Гроцка, након замисли Чупковића, организује убрзан процес набавке, по систему унапред познатог добављача, односно предузећа из Аранђеловца. Набавку, што се тиче ГО Гроцка организује већник Александар Рајковић. Првобитна замисао је била да се додели помоћ за 8 000 угрожених пензионера, затим се дошло до закључка да је најбоље за рејтинг странке да сви пензионери са територије ГО Гроцка добију пакете помоћи. Због тога, на седницама Већа ГО Гроцка чак три пута је доношена одлука о јавној набавци за ове пакете помоћи.

Када је организована „брзинска“ набавка, Инфо служба и остали чланови странке добили су задатак да ову акцију промовишу. Тако је Гроцка инфо, страница коју води одборник напредњака Мирољуб Радојевић- Трале., објавила да је спроведена акција поделе пакета пензионерима уз помоћ ПИО Фонда.

Како је речено испред Гроцка инфо, право на пакет имају сви пензионери са простора територије ГО Гроцка, који се налазе у евиденцији ПИО Фонда.

Уз пропратни текст објављен је и следећи видео запис:

У објављеном видео запису,  видимо да представници СНС-а деле пакете носећи са собом фасциклу са именима грађана, односно пензионера са Бирачког места (БМ) 27, на којој се налази и пензионерка којој је уручен пакет. Списак гласача са овог бирачког места носи Раде Иветић, близак пријатељ председника Гроцке који је учествовао у хајци против пензионера који су се побунили због одласка на митинг у Бусије, уместо у Бању Врдник. 

Недавно је Раде Иветић претио једном грађанину који га је снимао како учествује у постављању нелегаланог висећег банера са натписом „Александар Вучић““ у Калуђерици. Због свог деловања, Иветић је награђен тако што му је блиска пријатељица запослена у општини Гроцка.

Исечак и видео записа на којем се види фасцикла са натписом БМ 27

Иначе, сви пакети за пензинере су подељени активистима СНС-а, како би их делили у наредном периоду. За пребацивање пакета помоћи пензионерима, учествовало је и предузеће Еко Гроцка д.о.о. Њиховим камионом, који служи за кабасти отпад, превожени су пакети до Месних заједница широм ГО Гроцка.

Камион Еко Гроцка д.о.о превози пакете помоћи

Повереник напредњака Андрија Чупковић, који је у изузетно добрим односима са Андрејом Вучићем, братом председника Србије, спровео је ову акцију на територији ГО Гроцка како би повећао рејтинг ове странке. Користећи се илегалним методама, као што је и коришћење Бирачког списка што је забрањено Законом, Чупковић је уз сагласност врха СНС-а организовао ову акцију.

Поводом доделе пакета помоћи пензионерима са територије ГО Гроцка, огласио се и ССП Гроцка, такође са тврдњом да је дошло до злоупотребе бирачког списка.

  • Одговор је дала фасцикла, а и јавна набавка у којој се пакети набављају за социјално угрожено становништво. Према званичним подацима у Општини Гроцка живи око 15.000 пензионера, па се поставља питање за кога је намењено преосталих 5.000 пакета? Циљ ове “помоћи” је јасан, обилазак пензионера који су доведени до сиромаштва услед погубне СНС политике, а све у циљу опстанка на власти. изјавио је , између осталога, Жељко Вагић председник ССП Гроцка.

Иначе, и бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић коме се суди као налогодавцу за паљење куће новинару нашег портала знао је да јавно злоупотребљава бирачке спискове.

Бонус видео:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × five =