Почетна » У ОВОМ ПОСЛУ ЈЕ УМЕШАН И ПРЕДСЕДНИК ГРОЦКЕ МУП није доставио све тражене податке тужилаштву

У ОВОМ ПОСЛУ ЈЕ УМЕШАН И ПРЕДСЕДНИК ГРОЦКЕ МУП није доставио све тражене податке тужилаштву

од admin
0 коментар

Милионски послови гасификације са приватним фирмама и набавка гаса из Русије – ово су послови Јавног предузећа Србијагас за које се занима Тужилаштво за организовани криминал пише „Инсајдер.нет“.

Према њиховом истраживању,, Тужилаштву су стигле три различите пријаве против Србијагаса са идентичним наводима о могућим злоупотребама. Међутим већ годинама је случај у предистражној фази.

Подсетимо се , грочански напредњак Драгољуб Симоновић, познатији као „бахати директор“ Железница Србије који је смењен од стране Вучића због лошег руковођења овим предузећем, као и због сумњиво- корупционих радњи, како су медији објављивали у више наврата оштетио је ГО Гроцку и ЈП „Србија Гас“ за нешто више од 29 милиона евра!

Гасификацију Гроцке ради приватна фирма „Милленијум теам“. Иако пројекат финансира јавно предузеће Србијагас, извођача радова бирала је општина. Тројни уговор предвиђао је да се потрошачи у Гроцкој прикључе на мрежу у сезони 2014/2015. До дана данашњег, Грочани нису прикључени на дистрибутивну мрежу,нити се зна крај ових радова.

Уговор је потписао управо Драгољуб Симоновић, који је раније за медије рекао да се не сећа детаља. Симоновић је са ове функције именован за директора Железница Србије, а затим смењен после више афера, попут нерационалних трошкова за путовања и дневнице, као и навода о спорним исплатама приватним фирмама. За разговор о гасификацији није било расположено никада ни актуелно руководство Гроцке.

Драгољуб Симоновић је након избора 2016. године поново изабран за председника ГО Гроцка у коалицији коју лине СНС и СПС.

Како се наводи у одговору Тужилаштва за организовани криминал „Инсајдер.нету“, кривичног поступка још увек нема о спорним пословима Србијагаса јер Тужилаштво још није добило увид у комплетне податке које је у два наврата тражило од МУП-а.

У одговору „Инсајдеру“ Тужилаштво наводи и да поступа по анонимној пријави, али да су у међувремену добили још две – од антикорупцијског тима Министарства енергетике, који је иначе основала претходна министарка енергетике Зорана Михајловић, као и од Агенције за борбу против корупције.

Занимљиво је да Тужилаштво у свом одговору истиче и то да су наводи у свим овим пријавама идентични. То је само још један показатељ да надлежне институције већ годинама располажу подацима о могућим злоупотребама у Србијагасу, пише Инсајдер.

На челу тог предузећа већ осам година налази се функционер СПС-а Душан Бајатовић.

Према сазнањима Жиг Инфа против предсеника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића је такође поднето више кривичних пријава, до сада нема информација да је нека од њих одбијена или и спроведена.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар