Почетна » У страху да бик не буде „поједен“, у Гроцкој задате квоте

У страху да бик не буде „поједен“, у Гроцкој задате квоте

У сусрет празницима

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Два бика од по 400 кила пећи ће се у центру Гроцке за два дана. Тачније, за петак 30. децембар 2022. Градска општина Гроцка, у време Божићног поста, одлучила је да уз бика на ражњу , кувану ракију, ватромет и звуке „најбоље музике“ организује славље за све мештане поводом Нове године.

Првобитно је било замишљено да се у Гроцкој пече бик од преко 700 кила. Међутим, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, рекао је да је боље да буду два од 400 кг, јер је боље месо, односно није толико масно.

Заборавио је председник да је ГО Гроцка већински православна општина, те да је у току Божићни пост, те како му не би пропало „печење“ и како се не би обрукао код својих страначких колега, досетио се да сваком активисти из Месног одбора додели број људи које мора довести на ову манифестацију.

Наиме, готово сви председници Месних одбора СНС-а у Гроцкој, добили су данас такозвану квоту колико људи требају да доведу у петак, када се окреће бик на ражњу у центру Гроцке.

Данас је председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, руководио организацијом постављања шатора за прославу која се очекује у петак.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар