Почетна » У ВИНЧИ И РИТОПЕКУ ПОСКУПЕО ПРЕВОЗ СКЕЛОМ!

У ВИНЧИ И РИТОПЕКУ ПОСКУПЕО ПРЕВОЗ СКЕЛОМ!

од admin
0 коментар

Поскупео превоз преко Дунава у Гроцкој и смањен број полазака. План је да се пребацују путници и механизација до 15. децембра.

Превоз скелама у Винчи и Ритопеку је поскупео а два поласка су укинута-саопштили су из  ЈП ,,Пијаце“ и ,,Зеленило“ уз напомену да су ценовник и ред вожње уговорили са пољопривредницима.

Према новом ценовнику, онај ко се упути преко реке са трактором са прикључним машинама и приколицом издвојиће од 400 до 800 динара за повратну карту.

Грочански земљорадници морали су најпре да се договоре са надлежнима колико ће плаћати карту за скеле да се превезу до њива и воћњака преко Дунава да би почели да их обрађују. Усагласили су се да цена вожње ,,скочи“.

Како напомињу из ,,Пијаца“ и ,,Зеленила“ морали су да подигну цену услуга како би овај превоз опстао. Како би се уштедело редукован је и ред вожње.

Обе скеле већ су запловиле. Планирано је да превозе путнике и механизацију шест дана седмично до 15. децембра уколико буду повољни временски услови. Недеља је нерадан дан. Они који хоће ванредно да се возе мораће да плате троструку цену карте за једну вожњу.

Најскупље је превести преко Дунава берач кукуруза или комбајн. За превоз ових машина у оба смера потребно је издвојити 2.680 динара, док је најефтинија повратна карта за путнике и сезонске раднике, која је поскупела за седам динара и ове сезоне кошта 110. динара.

Извор: Вечерње новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − 14 =