Почетна » У Заклопачи свештеник „терао“ корону (ФОТО И ВИДЕО)

У Заклопачи свештеник „терао“ корону (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар
porta.zaklopaca

 На Друштвеним мрежама појавили су се снимци овог догађаја, на којима се види како свештеник Рајко кади на трактору село Заклопачу и говори „Сачувај Боже село наше“.

 

Према сазнањима Жиг инфа овај чин свештеника десио се јуче, 22. марта 2020 године нешто око 16 часова, непосредно пред „полицијски час“ , а мештани кажу да ово није први пут да свештеник Рајко чини овако нешто за њихово место. Како кажу мештани, Рајко је дошао пре неке две године у њихово место, односно цркву „Свете Тројице“ у Заклопачи. Од тада, пред сваку грмљавину, Рајко чита молитве уз звоњаву звона са цркве. Како наводе мештани за Жиг инфо, од тада град никада није погодио Заклопачу. Такође, од тада је црква недељом у Заклопачи стално пуна, а верују и  да је свештеник Рајко својим молитвама многим брачним паровима, који су имали проблем, помогао да добију децу.

porta.zaklopaca

На једној од литургија у цркви „Свете Тројице“

Рајко, како кажу мештани, зна врло добро и да помогне и не либи се сваког посла. Зато ћете овог свештеника видети како обавља многобројне радове. Мештани кажу да је и порта цркве добила нову фасаду од како је Рајко дошао.

portaaaa

Свештеник Рајко знао је и пре да иде кроз село и да прича са народом и изговара молитве, а недавно је био и на лутургији у Црној Гори.

bozpop

Скупља воће носи по домовима за незбринуту децу. Помаже по селу. Има петоро деце иначе школован свештеник. Завршио је теолошки факултет и из Борче је тражио да дође у Заклопачу. То му је каже био изазов. Ето такав је, како кажу мештани Заклопаче, њихов свештеник Рајко.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

fifteen − 12 =