Почетна » Управа ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке каже да три године имају проблем са тоалетима, родитељи огорчени

Управа ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке каже да три године имају проблем са тоалетима, родитељи огорчени

Женска деца иду у мушки тоалет

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Родитељи млађих узраста ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке тврде да у овој школи не постоји подела на мушке и женске тоалете, односно да су женска деца приморана да иду у мушки тоалет.

Многи родитељи кажу да се девојчице жале како не могу да иду у мушке тоалете јер су испрљани, а и дечаци их врло често задиркују. Овај проблем, како кажу родитељи млађих узраста деце, траје већ дуже време и огорчени су због тога.

  • Зар нико није могао да среди тоалете сада за време летњег распуста? Да ли је могуће да ми у 21. веку не можемо да решимо санитарне чворове, каже један од родитеља за Жиг инфо.

И остали родитељи са којима смо разговарали су сличног мишљења. Како кажу, у Србији се наводно граде стадиони, школе, читава насеља а у Гроцкој не може да се реши питање школског тоалета. Многи родитељи не желе да њихова женска деца користе тоалет који користе и дечаци. Кажу да су више пута изразили свој протест, али нико не реагује те су огорчени.

Управа школе потврдила проблем

Управа ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке потврдила је за Жиг инфо да постоји проблем око тоалета у овој школи и то већ три године уназад.

  • Тоалети у нашој школи подељени су на мушке и женске. У функцији су 4 тоалета. Један тоалет на другом спрату (женски) је ван функције због проблема који имамо с водоводном и канализационом мрежом у школи. Тоалети за особље су у приземљу. Подељени су на мушки и женски, што значи укупно 2. У функцији су оба. Што се тиче лавабоа и чесми, у свим учионицама постоје и исправни су, али нису сви у функцији. Разлог због којег не раде чесме у учионицама је исти као и зашто је затворен женски тоалет. Проблем је водоводна и канализациона мрежа.
    Када се пусти вода у лавабоу на спрату долази до изливања исте на улазу школе, где се може видети како одпадају делови фарбе којом је окречен зид. Такође смо због истог проблема иселили секретара школе из своје канцеларије,у којој су пробиле фекалије из женског тоалета на спрату, а који је сада затворен, у помоћну канцеларију како би могао да обавља несметано своју радну обавезу, кажу из Управе школе за Жиг инфо.

 

Да реше проблем чекају три године

 

Из Управе школе још наводе и да су са проблемом упознате све институције почевши од општине, преко секретаријата за образовање и инспекције.

  • Инспекција је наложила реконструкцију и сређивање водоводне, кишне и канализационе мреже. Захтеви су послати секретаријату и обнављани су у више наврата задњих три године, али позитиван одговор још нисмо добили, наводе из ОШ „Илија Гарашанин“.

Из општине Гроцка за децу ове школе ћутање

Шта кажу челни људи ГО Гроцка о проблемима својих најмлађих суграђана из ове школе нисмо сазнали, јер на питања Жиг инфа о овом проблему не желе или неће да одговоре. Заборавили су челни људи општине Гроцка да су на изборима победили под слоганом „За нашу децу“, те се родитељи ове школе питају чија су њихова деца јер овај проблем никако да се реши, а реч је о најобичнијој канализационој мрежи. Нечему што је постојало још у Римском царству, те није „новитет“ 21. века.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар