Почетна » Вања Стевановић из Зуца освојила 3. Место на СП у кјокушинкаи каратеу!

Вања Стевановић из Зуца освојила 3. Место на СП у кјокушинкаи каратеу!

од admin
0 коментар

Вања Стевановић која има само 13 година, живи у Зуце а тренира у кјокушинкаи карате клубу „Кобра“ из Врчина, недавно је освојила 3. место на светском првенству у категорији млађих јуниора које се одржало у Солуну.

Вања је на путу до полуфинала имала противнице из Велике Британије, Швајцарске, Аустралије; а онда је у полуфиналу препрека била Рускиња која је касније и освојила првенство. Вања је у малом финалу поразила своју супарницу из Аустралије и на тај начин освојила 3. место. На овом првенству је учествоваво велики број такмичара из преко 30 земаља који су наравно као и наша Вања претходно прошли квалификације.

Вања је иначе носилац црног појаса, и тренира од своје пете године. Посвећена је свом спорту за шта говоре многа признања, као што су: преко 30 освојених домаћих и међунараодних првенства у млађим категоријама, спортиста године ОШ: „Васа Чарапић“ из Зуца, признање најбољег младог спортисте општине Вождовац; а поред тога она је и одличан ђак.

За светско првенство је спремао Бојан Симоновић, њен тренер из клуба „Кобра“ који води овај клуб од 2004. године и носилац је црног појаса, 2. дан; а селектор и председник савеза Србије за кјокушинкаи карате, Славко Симоновић за нашу редакцију изјављује следеће:
„На простору општине Гроцка поред поменутог клуба „Кобра“ из Врчина постоје још клубови „Шкорпион“ из Гроцке  и „Поскок“ из Умчара који припадају нашој асоцијацији. Кјокушинкаи каратеом почињу да се баве деца која имају чак 5 година, као што је имала и Вања када је почела да тренира, с`тога већ сада наша млада репрезентативка осваја медаље светског нивоа.“

За нашу редакцију изјаву је дао и менаџер савеза, Добрица Јанковић:
„Желео бих да се пре свега захвалим родитељима који доста помажу, како морално тако и финансијски, својој талентованој деци; јер без њихове помоћи и подршке не би ни било оваквих резултата. Такође, волео бих да споменем и општину Вождовац која је изашла у сусрет нашим такмичарима и обезбедила простор за такмичење у СЦ Шумице, а и општина Гроцка је на неки начин скренула пажњу на нашу такмичарку доделивши јој један симболичан ваучер. Надам се да ће на простору Гроцке бити још прилике да челници наше општине награђују наше младе спортисте, јер они су најбољи и најлепши промотери здравог стила живота. Ми ћемо настојати да промовишемо овај спорт што боље можемо, а ево за само неколико недеља били смо на Студио Б, РТС-у, Пинку, па ево сад и код наших драгих новинара из комшилука из Жиг Инфо редакције!“ 

За редакцију Жиг Инфа: Војкан Миленковић!

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 − 1 =