Почетна » Веће ГО Гроцка донело одлуку да комуналне услуге поскупе

Веће ГО Гроцка донело одлуку да комуналне услуге поскупе

Еко Гроцка д.о.о изменила ценовник

од Жиг Инфо
0 коментар

Становници општине Гроцка у септембру су добили обавештење о поскупљењу услуга предузећа „Еко Гроцка“, а затим је из тог предузећа стигао демант , односно саопштење да рачуни „за сада“ неће поскупети.

Обавештење Еко Гроцка д.о.о из септембра 2022.

 

У народу се нимало случајно родила пословица Обећање – лудом радовање. Проценат лаковерних по бирачким телима, а у овом нашем поготово, довољно је велики да ова пословица буде применљива и да се установи да механизам који иза ње стоји у бројним изборима доноси лепе бербе гласова.

Знају то општински оци Гроцке, те су ипак одлучили да све грађане ГО Гроцка обрадују новим ценовником, односно поскупљењем рачуна услуга локалног комуналног предузећа.

Наиме, према решењу Већа Градске општине Гроцка број 020-18, од 08. новембра 2022. године, нови ценовник услуга „Еко Гроцка д.о.о“ почеће да се примењује од 1. децембра 2022. године, тако да ће нови износи комуналних услуга бити исказани у рачунима који ће бити достављени корисницима почев од јануара месеца 2023.године.

Нови ценовник:

Цене за сакупљање отпада који није опасан према новом ценовнику:

Услуге сакупљања комуналног отпада за становништво-домаћинства у насељима са територије Градске општине Гроцка износи 588,93 динара без ПДВ-а, односно 647,82 динара са ПДВ-ом.

Услуге сакупљања комуналног отпада за становништво-станови у стамбеним зградама у насељима са територије Градске општине Гроцка износи 5,98 динара/м2 без ПДВ-а, односно 6,58 динара/м2 са ПДВ-ом.

Услуге сакупљања комуналног отпада за привредне субјекте – СТР, СЗР (категорија 1) у насељима са територије Градске општине Гроцка износи 41,78 динара/м2 без ПДВ-а, односно 45,96 динара/м2 са ПДВ-ом.

Услуге сакупљања комуналног отпада за привредне субјекте – институције (здравствене, образовне, културне, државне и сл.), канцеларијски простор (категорија 2) у насељима са територије Градске општине Гроцка износи 20,22 динара/м2 без ПДВ-а, односно 22,24 динара/м2 са ПДВ-ом.

Услуге сакупљања комуналног отпада за привредне субјекте – магацини, складишта (категорија 3) у насељима са територије Градске општине Гроцка износи 12,44 динара/м2 без ПДВ-а, односно 13,69 динара/м2 са ПДВ-ом.

Цене за дистрибуцију топлотне енергије:

Услуга грејања станова за физичка лица износи 101,02 динара/м2 без ПДВ-а, односно 111,12 динара/м2 са ПДВ-ом.
Услуга грејања за привредне субјекте износи 211,83 динара/м2 без ПДВ-а, односно 233,02 динара/м2 са ПДВ-ом.

 

ЕЖИ

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 − seven =