Почетна » ЦЕВИ СТИГЛЕ У РИТОПЕК: У Грочанском насељу напредују радови на изградњи дугоочекиване водоводне мреже

ЦЕВИ СТИГЛЕ У РИТОПЕК: У Грочанском насељу напредују радови на изградњи дугоочекиване водоводне мреже

од admin
0 коментар

 

Извођач радова фирма Лотеx гроуп до сада је поставио потисни и дистрибутивни вод кроз Пролетерску улицу од Смедеревског пута до будућег резервоара.

Такође, завршено је и постављање дистрибутивног цевовода са хидрантском мрежом у улицама Друге крајишке бригаде, Златиборској, Копаоничкој, Златарској и Сунчаној.

Радници су цеви поставили и у делу Светосавске улице и на раскрсници улица Николе Пашића и Прокоп. Планирано је да прва фаза радова буде завршена до новембра.

– Гроцка је по овом питању једна од најугроженијих општина у Београду, зато се најпре ради у нижим деловима Ритопека где ће бити постављено око 7,2 километра цеви, а радови подразумевају и изградњу резервоара, црпне станице и прекидне коморе – објашњавају надлежни из ГО Гроцка.

– Након тога, до краја године, завршиће се пројектовање за другу фазу радова, који би требало да почну почетком следеће године.

Друга фаза предвиђа завршетак више од осам километара водоводне мреже. Такође, раде се и на реализацији пројекта којим ће Гроцка и Врчин бити повезани на регионални водовод Макиш-Младеновац. Везни цевовод за Гроцку је дугачак око 15 километара и за Врчин око три километра. Дуж трасе цевовода биће изграђено шест резервоара и три црпне станице. Вредност радова је 1,14 милијарди динара, а радове изводи конзорцијум домаћих компанија на челу са компанијом МПП „Јединство АД“ Севојно.

СОПОТ И МЛАДЕНОВАЦ

ОСИМ Гроцке, проблем водоснабдевања решаваће се и у Сопоту и Младеновцу, где ће се завршити резервоар Рајаковац. Све три општине биће прикључене на градски водовод, што ће омогућити стабилно и квалитетније водоснабдевање.

Ј. Д.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five + 3 =