Почетна » Видоје од понедељка штрајкује глађу испред ГО Гроцка

Видоје од понедељка штрајкује глађу испред ГО Гроцка

Због неиспуњених обећања

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Видоје Теофиловић из насеља Врчин, решио је да од понедељка 9. маја у 9 сатиступи у штрајк глађу испред зграде ГО Гроцка, из разлога зато што након силних обећања из ГО Гроцка, није асфалтирана Македонска улица.

Подсетимо се, у априлу прошле године, грађани Македонске улице из Врчина су протестовали испред зграде ГО Гроцка због тога што им се улица не реновира деценијама уназад.

Убрзо, протест је прекинут јер је склопљен начелни договор између мештана Врчина и представника ГО Гроцка. Представнике ове улице тада је примио заменик председника ГО Гроцка, Дејан Влашковић.

Међутим, како им нису испунили обећања, мештани ове улице поново су протестовали почетком октобра прошле године. И тада су им, као и претходног пута из ГО Гроцка обећали да ће решити њихов проблем до избора ове године. Истини за вољу, обећање је стигло накнадно, односно челни људи ГО Гроцка нису хтели пред камере Жиг инфа, како би дали било какву информацију о тадашњем протесту.

Овогодишњи априлски избори су за нама, а према речима Видоја Теофиловића, Македонска улица у Врчину је и даље без асфалта. Због тога је, како је изјавио за Жиг инфо, решио да ступи у штрајк глађу и прекинуће га тек када се испуни дато обећање, а то је асфалтирање ове улице.

Челни људи ГО Гроцка кажу да су чули да ће Видоје штрајковати глађу, као и да је извршено посипање гребаним асфалтом, међутим асфалтирање је немогуће због имовинско правних односа. Тачније, Македонска улица, према њиховим речима и није улица већ је, правно гледано, приватан посед који се користи као улица. Као таква не може бити асфалтирана од стране ГО Гроцка.

Поставља се питање ако је Македонска улица заиста у приватном поседу, зашто су стизала обећања из ГО Гроцка да ће она бити асфалтирана, али то ће, ваљда, разрешити челни људи општине са Видојем.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty − sixteen =