Почетна » ВИКЕНД КАТАКЛИЗМА Град ојадио пољопривреднике широм Гроцке (ФОТО И ВИДЕО)

ВИКЕНД КАТАКЛИЗМА Град ојадио пољопривреднике широм Гроцке (ФОТО И ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Викенд који је за нама донео је шок и неверицу за све пољопривредне произвођаче. Олујно време донело је и појаву града, у појединим местима Гроцке величине кестена.

Јужни  део општине Гроцка, са насељима Брестовик, Умчари, Дражањ, Пударци погођен је невременом у суботу 18. јуна. Невреме је захватило и делове Гроцке и Бегаљице.

Према информацијама са теренима у Дражњу је суви град падао око 15 минута. Најгоре су прошли насеље Камедол и Брестовик где је град био величине кестена. Овогодишњи род је смањен за преко 80 посто. Јединмо наде има за житарице, за које постоји могућност да ће се опоравати од оштећења насталог невременом.

Док је јужни део општине Гроцка настрадао у суботу, у недељу је пак невреме захватило остале крајеве. Део Врчина и Заклопаче, као и атарског дела Болеча захватио  је град величине снежних грудви.

Ритопек који је познат по произвдњи трешања, према информацијама са терена прошао је безазлено, Град је падао и у овом атару али није био превелик нити је дуго падао. Ритопечани су имали проблем са приливом воде, која је поново цео центар овог насеља преплавила.

 

За Жиг Инфо:

Жељко маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар