Почетна » Висећи банер Вучића уклоњен из Болеча, Винче, Ритопека и Брестовика?

Висећи банер Вучића уклоњен из Болеча, Винче, Ритопека и Брестовика?

Да ли су грађани уклонили?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Становници свих насеља на територији ГО Гроцка  у првој половини јула месеца добили су висеће банере са натписом, рециклираног слогана, „Дела говоре, заједно можемо све“ Александар Вучић.

Према информацијама Жиг инфа, односно наших извора из СНС Гроцка, за постављање ових банера стигло је „наређење“ од стране недавно постављеног повереника, Андрије Чупковића. Ту информацију, повереник Чупковић није демантовао, док из ГО Гроцка на питања ко је поставио ове банере на којима „виси“ Вучић од  9. јула одговор још увек није стигао.

Начелница Урбанизма, Ивана Василев изјавила да није поднет никакав захтев за постављање банера на територији ГО Гроцка. Самим тим, њихово постављање није у складу са Законом. Међутим, шта ће конкретно ГО Гроцка урадити поводом оваквих нелегалних банера, начелница Василев није одговорила. Нису одговорили ни они који су привреднике кажњавали због постављања много мањих банера у висини до 250 000 динара, односно Комунална инспекција у Гроцкој. Наиме, након 45. дана од поднете пријаве за нелегално постављене банере од стране једног мештанина Гроцке ,  Комунална инспекција ове локалне самоуправе није поступила по истој. Комунална инспекција, практично, одбија да направи записник да ови банери уопште постоје.

Како инспекција не реагује, изгледа да Закон у своје руке преузимају грађани те је у појединим насељима овај банер једноставно уклоњен. Оно што је сигурно, висећи банер са Вучићевим именом више не постоји у Болечу, Винчи, Ритопеку и Брестовику. Како се прича, бар у два од ова четири наведена насеља, банер су уклонили мештани.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар