Почетна » ВЛАДИМИР ТЕОФИЛОВИЋ, СИМОНОВИЋЕВ МИЉЕНИК, ЗАМЕЊУЈЕ МИЛЕНКА БУКВИЋА?

ВЛАДИМИР ТЕОФИЛОВИЋ, СИМОНОВИЋЕВ МИЉЕНИК, ЗАМЕЊУЈЕ МИЛЕНКА БУКВИЋА?

од admin
0 коментар

Кадровска решења у општини Гроцка не престају изненађивати. Према незваничим сазнањима које имамо од извора изопштине Гроцка,  бившег директора ЈКП „Грочански Комуналац“ Миленка Буквића замениће бивши директор Унутрашње контроле Железница Србије Владимир Теофиловић!

novi direktor komunalcadragoljub simonovic 05
Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Осим муњевитог успона бившег гипсара (медицински техничар), који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна 2014. године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број.
Мени припада легитимација 007. Ја сам као Џејмс Бонд – јавно се хвалио и објашњавао Теофиловић, а како је пренео Блиц у то време.
Владимир Теофиловић је у спровођењу идеје имао подршку тадашњег руководства, односно бившег директора Драгољуба Симоновића, који је од Теофиловића добио службену значку са бројем 001, ваљда као почасни члан тима УК.

Директно из Ургентног центра где је стављао гипс у ортопедској амбуланти Симоновић га је поставио на једно ад најодговорнијих места, директора службе која контролише трошење новца у „Железницама“ и тако постао стручњак за финансије.
Извор „Блица“ из Ургентног центра каже да су тада сви остали шокирани када се Теофиловић, који је деценију радио као техничар, појавио на бившем радном месту свега два месеца после одласка, у оделу, са актн-ташном и директорским звањем.
На основу Уговора о раду у који је „Блиц“ имао увид Теофиловић је запослен 1. јула 2013. године у „Железницама Србије“ на одређено време као приправник. Према потписаном документу, његове обавезе су биле праћење реализације међународних уговора и све то за плату од око 47.000 динара. Према закону о радним односима, у државној управи приправнички стаж траје најкраће шест а најдуже 12 месеци.

То, међутим, није важило за Теофиловића, који је већ после два месеца унапређен. Он 17. септембра исте године потписује нови уговор о раду на неодређено време као директор сектора унутрашње контроле. Уз позицију је добио и већу плату, која без додатака за учинак или бонусе износи 82.676 динара.
Са места директора Унутрашње контроле „Железница“ смењен је крајем јануара ове године, нешто мало после смењивања тадашњег директора „ЖС“ али је ту настао проблем јер после његове смене требало му је три дана да врати кључеве канцеларије а касније и службени аутомобил.

Драгољуб Симоновић (председник грочанског одбора СНС) изгледа да не престаје да изненађује јавност као и већину запослених у општини Гроцка где, по нашим сазнањима, се ових дана баш закувало око неких других кадрова који су исто дошли на његово инсистирање.

По општинским кулоарима се исто увелико прича како је бившем директору ЈКП „Грочански комуналац“ намештена афера фотографисања са пиштољима и то управо због овако неких решења. За Миленка Буквића све колеге имају само речи хвале и он је један од ретких кадрова који има праву средњу школу и завршени факултет што је мало чудо у односу на остале кадрове.

Шпанска серија, трагикомична по Грочане, изгледа да никако дође до последње епизоде. За то време радницима ЈКП касне плате и до 12 месеци, рачуни заблокирани, опште је незадовољство међу радницима али можда са овим новим директором буде боље.?

Д.Ј.П.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

9 + 11 =