Почетна » ВЛАСНИК ПРИВАТНОГ ЗОО-ВРТА ИЗ КАЛУЂЕРИЦЕ ПОРУЧУЈЕ: Тужићу град због штете!

ВЛАСНИК ПРИВАТНОГ ЗОО-ВРТА ИЗ КАЛУЂЕРИЦЕ ПОРУЧУЈЕ: Тужићу град због штете!

од admin
0 коментар

Четири месеца прошла су откако су пси луталице поклали више десетина примерака ретких птица, које је Иван Милутиновић узгајао у својој малој оази у Калуђерици.

Од тада је овај љубитељ пернатих животиња успео да набави свега неколико комада, али са градом није успео да се нагоди око надокнаде штете. Правду ће потражити – на суду.

Како каже овај младић, нико га није позвао и понудио конкретну помоћ. Представници општине Гроцка долазили су у време избора, али више од обећања није добио.

– Случај сам препустио адвокату, јер је град одбио да се нагоди са мном без одласка на суд. Све што сам хтео је помоћ око куповине птица – прича Иван.

Страшан призор још прогања Ивана и његове најближе. Лешеви птица остали су свуда по дворишту након што су пси упали у двориште Милутиновића и давили све што им се нашло на путу. Међу брижљиво узгајаним врстама, које су ишчезле под окриљем мартовске ноћи, нашле су се патке мандаринке, чилеанске звиждаре, ориноко гуске, кокице шебое…

– Успео сам да набавим неколико пари гусака, али ситуација је далеко од добре – каже нам Иван. – Много ће времена проћи пре него што свој зоо-врт вратим у стање у каквом је био пре покоља. Вратио сам се неколико корака уназад, а имао сам толико планова.

РАЗУМЕЈУ ГА САМО ПРИЈАТЕЉИ

Како нам је рекао Иван Милутиновић, слуха за његову муку имају само пријатељи, али му ни они не могу помоћи, јер се не баве узгајањем птица.

– Проблем је што у Србији нема оних врста које сам ја имао. Оно што успем да пронађем, није на продају – каже Иван.

 

Г. Новаковић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eighteen − nine =