Почетна » Власник школе, у којој је наставу похађала Јасмина Мандић, заменица председника општине Гроцка, у притвору

Власник школе, у којој је наставу похађала Јасмина Мандић, заменица председника општине Гроцка, у притвору

од admin
0 коментар

Јасмина Мандић, заменица председника општине Гроцка,  на локалним изборима  2012-те године је, приликом предаје одборничких листа, пријавила да је завршила за женског фризера.

Мандићка постаје након тих избора заменица председника општине Гроцка, а крајем 2012-те године, према дипломи коју смо имали на увид, завршила је Средњу стручну школу у Оџацима- финансијски смер.

Дневни лист Политика крајем јуна 2014.године објављује интервју са Јамином Мандић у коме се наводи да је она студент економије.

 -Јасмина Мандић има 34 године. Политички је ангажована још од 2002. године, а од 2007. члан је Општинског већа у Гроцкој, што јој је и прва политичка функција. У редовима Српске напредне странке је од оснивања ове партије. Живи с оцем и студира економију, наводи Политика 30.јуна 2014. године.

Након ових информација, послат је захтев за утврђивање стечене  дипломе Републичкој просветној инспекцији:

Из просветне инспекције стигао је одговор да је захтев прослеђен покрајинском секретеријату:

 

  1. марта 2015 године, власник Средње стручне школе из Оџака и четворо његових сарадника приведени су због сумње да су продавали дипломе и примали мито. Како наводи дневни лист Блиц, У акцији полиција Сомбора, Врања и Пирота, која још траје, јуче су притворени власник школе И. Т., затим Д. Т., Б. В., М. П. и П. Т. Власник школе И. Т. и поједини сарадници сумњиче се да су организовали ланац продаје диплома ове школе од Оџака до југа Србије. Сумња се да је власник за тај посао ангажовао људе да налазе пропале средњошколце и нуде им дипломе. Начелник Полицијске управе Сомбора Саша Митаршиновић рекао је да је акција уследила после дужег праћења више особа, а да више детаља не може да изнесе јер је акција у току.

Блиц још наводи да је школа је имала уговоре са 47 сарадника, професора и стручних наставника, а већина је ретко позивана да држи наставу и консултације. Миомир Спасић и Драган Секулић добили су за неколико година само једном прилику да буду чланови испитне комисије.

 – Нисам упознат с функционисањем установе, али ми личи на некадашње радничке универзитете у којима су се школовали „ванредни кандидати“ који су ретко долазили на вечерњу наставу – каже Спасић.

 У Спортско-пословном центру, где се налазе учионица и канцеларија школе, кажу да су у малим групама повремено виђали ђаке ССШ, као и студенте Универзитета „Фабус“, који је у истој згради. На вратима школе је исписана крилатица „Не примамо мито“.

Према подацима са сајта школе, она је основана 2009.године као приватно економско- пословна школа,а  20.8 2012. године мења назив у Средња стручна школа Оџаци.

На сајту Средње стручне школе Оџаци приказан је и фонд часова за финансијског техничара.

Јасмина Мандић у својој биографији на званичном сајту општине Гроцка није ни у једној реченици споменула своје школовање.

Можда ти се свиди

Оставите коментар